Pages - Menu

24 Jun 2014

စားေသာက္ပြဲေတြမွာ.. ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းအမွတ္အသားၿပဳထားၿခင္း



Admin က Kitchen ( Production ) ကိုပဲ..တစိုက္မတ္မတ္ေလ့လာခဲ့သူပါ။
Kitchen နဲ. Service( Waiter & Waitress ) ဆိုတာကလည္းအၿမဲလက္တြဲ
ေနရသူေတြၿဖစ္ပါတယ္...။

ကြ်န္ေတာ့္အတြက္လိုအပ္ခ်က္ေလးမို.ေလ့လာသင္ယူထားသလို..မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္
လည္းေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါရေစ...။

စားေသာက္ပြဲေတြမွာ.. ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းအမွတ္အသားၿပဳထားၿခင္းမ်ိဳးေတြက
မိမိကို၀န္ေဆာင္မွဳေပးေနသူမ်ားကိုၾကားခံစကားအၿဖစ္အသုံးၿပဳလို.ရပါတယ္
ဥပမာ စားေသာက္ေနရင္း...ဖုန္းထေၿပာမိတာတို. ၊အၿခားတစ္ေနရာကိုထသြားမိတာ
်ိဳးအခ်ိန္ေတြမွာ..မိမိကိုယ္စား..ဇြန္းခက္ရင္းက ၀န္ေဆာင္မွဳေပးသူကိုနားလည္သေဘာေပါက္ေစပါတယ္...။

(၁) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းဦးေခါင္းပိုင္းေတြကိုထိစပ္ထားၿပီး..
လက္ကိုင္ေတြကို ေအာက္ဖက္မွာခြဲထားခဲ့မယ္ဆိုရင္..စားေနတုန္း ၊ မၿပီးေသးဘူး..
ဆိုတဲ့အဓိပၸာယ္သက္ေရာက္ပါတယ္...။

(၂) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကို အေပါင္းလကၡဏာ လုပ္ၿပထားတယ္ဆိုရင္ေတာ့..ဒုတိယေၿမာက္ပာင္းပြဲကိုစားေတာ့မယ္၊ ယူလာေပးလို.ရၿပီဆိုတဲ့အဓိပၸာယ္ရပါတယ္...။

(၃) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကိုကန္.လန္.ၿဖတ္ထားလိုက္တယ္ဆိုရင္..
စားၿပီးတဲ့ပာင္းပြဲကေကာင္းတယ္၊အရသာရိွတယ္လို.တိတ္တဆိတ္ခ်ီးက်ဴးထားတာၿဖစ္ပါတယ္..။

(၄ ) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကိုမ်က္ႏွာမူရာအရပ္သို.အလ်ားလိုက္အ
ၿပိဳင္တင္ထားတယ္ဆိုရင္ေတာ့စားလို.ၿပီးၿပီ..သိမ္းသြားလို.ရၿပီလို.အဓိပၸာယ္ရပါတယ္...။

(၅) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ..ခက္ရင္းခြထဲကိုဇြန္းညွပ္ထားၿပီးၾကက္ေၿခခတ္အမွတ္
အသားၿပဳတယ္ဆိုရင္ေတာ့..ဒီပာင္းပြဲက..အရသာမရိွဘူး..စားမေကာင္းဘူး၊ 
မႏွစ္သက္ဘူးလို.ပုံေဖာ္ေပးပါတယ္...။

                                            *********** 

 European ေတြ Lunch (သို. ) Dinner အတြက္..ပန္းကန္ ၊ဖန္ခြက္ ၊
ဇြန္း ၊ခက္ရင္း၊ ဓါးေတြကိုဘယ္လိုၿပင္ဆင္ၾကသလ
ဲ..


 ဒီပုံေလးကိုၾကည့္ၿခင္းအားၿဖင့္ဗပာုသုတ တစ္ခုရရိွတယ္ဆိုရင္..ေက်နပ္..၀မ္းေၿမာက္ပါၿပီ..။
 ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား FB မွကူးကူပါသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More