အသင့္စားေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ကေလးမ်ားဟာ
အခ်ိန္မကုန္-အလုပ္မရႈပ္-လြယ္ကူျမန္ဆန္ရံု သာမက၊ ဆာေလာင္မြတ္သိပ္မႈကို
အာသာေျပေစလို ့ မရွိမျဖစ္ ျဖည့္စြက္စာအျဖစ္ အရြယ္
(၃)ပါးမေရြးစားသံုးေနၾကပါတယ္။ ႏွစ္သက္ရာ အသားအမ်ိဳးမ်ိဳး-ပင္လယ္
စာမ်ားအျပင္ သက္ သက္ လြတ္တစ္ခါစားအထုတ္ေလးမ်ားက ေစ်းႏႈန္းခ်ိဳသာသေလာက္
အရသာလည္းေကာင္း တာေၾကာင့္ အၾကိဳက္ေတြ ့လို ့ေနၾကပါတယ္။
ရံဖန္ရံခါစားေသာက္ျခင္းကျပသနာမဟုတ္ေသာ္လဲ၊ ရက္လၾကာရွည္စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေအာက္ပါ က်မၼာေရးဆိုးက်ိဳးေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
၂။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထဲရွိ "Styrofoam' (ေခၚ) ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳးက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစႏို င္ပါတယ္။
၃။ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္ေလာင္းမ်ား စားသံုးျခင္းက သေႏၶသားဖြံ ့ျဖိဳးမႈကို ထိခိုက္ေစျပီး၊ အခ န္ ့မသင့္လွ်င္ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ေစ ႏို္င္ပါတယ္။
၄။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထဲမွာ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးျဖစ္ေစတဲ့ ကစီဓာတ္လြန္ကဲစြာပါရွိျပီး၊ က်မၼာေရးကို အေထာင္အကူျဖစ္ေစတဲ့ ဗီတာမင္၊ အမွွ်င္ ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္တို ့ လံုး၀မပါရွိပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ "အာ ဟာရမေျမာက္တဲ့အစားအစာ" အျဖစ္မွတ္သားထားပါ။
၅။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖစ္လာေစဖို ့ဆိုဒီယမ္ဓာတ္မ်ားစြာသံုး၍ျပဳျပင္ထားေလ့ရွိပါတယ္။ ဆိုဒီယမ္ ဓာတ္ကို လိုအပ္သည္ထက္ပို စားျခင္းက ႏွွလံုး၊ ေလျဖတ္၊ ေသြးတိုးေရာဂါ တို ့အျပင္ ေက်ာ က္ကပ္ပ်က္စီးေစပါတယ္။
၆။ ဆြဲေဆာင္မႈေကာင္းေစဖို ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္မ်ားကို Monosodium Glutamate ဓာတ္ေပါင္းစု ရနံ ့သံုးထားပါတယ္။ အခ်ိဳ ့ စားသံုးသူမ်ားတြင္ ထိုဓာတ္ေပါင္းးစုျဖင့္ ေမြးရာပါဓာတ္မတဲတ တ္ လို ့ ေခါင္းမူး၊ ေခါင္းကိုက္ ႏွင့္အာရံုေၾကာေရာဂါတို ့ျဖစ္ေစႏို္င္ ပါတယ္။
၇။ စြဲစြဲျမဲျမဲစားေသာက္ျခင္းက အ၀လြန္ျခင္း ႏွင့္ ေရဓာတ္ခမ္းေျခာက္ျခင္း ေရာဂါ တို ့စြဲကပ္ လာေစပါတယ္။
၈။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ေန ့စဥ္စားသံုးသူမ်ားတြင္ မၾကာခဏ အစာမေၾက ေလပြေလ့ရွိျပီး၊ အခ်ိန္ၾ ကာလာသည္ႏွင့္အမွ် အစာေခ်စံ နစ္ကို ေဘးဥပါသ္ျဖစ္ေစပါေတာ့တယ္။
၉။ ေခါက္ဆြဲ ၾကာၾကာခံေစရန္ႏွင့္ အေရာင္လွပေစရန္တို ့အတြက္ "Propylene Glycol" (ေခၚ) ခြ်တ္ေဆး/ဆိုးေဆးတစ္မ်ိဳး ထဲ့သံုးေလ့ရွိျပီး၊ ထိုမ်ားဓာတ္ကို ေက်ာက္ကပ္-ႏွလံုး-အသည္း စသည့္ ကလီစာမ်ားက အလြယ္တကူစုပ္ယူသံုးစြဲၾက၍ ကုိယ္ခံ စြမ္းအားဆုတ္ယုတ္လာေစပါတယ္။
၁၀။ ကိုယ္တြင္းဓာတ္မ်ားကို ေဖာက္ျပန္ေျပာင္းလဲကာ ေဖာေယာင္ျခင္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
<<စာနာေထာက္ထားစြာျဖင့္ ေဆာင္းပါးရွင္အမည္ကို ေျပာင္းလဲျခင္း/ခ်န္လွပ္ထားျခင္း မ်ိဳး မျပဳလုပ္ၾကပါရန္ ေမတၱာရပ္ခံပါသည္ >>
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္..မွ်ေ၀သည္)