Pages - Menu

18 Aug 2014

ခရမ္းသီးရဲ့အဟာရ

ငယ္ငယ္က ခရမ္းသီး ဟာ ကၽမရဲ ့ မႏွစ္သက္ဆံုး အသီးအႏွံ ထဲမွာပါပါတယ္။
 ႀကီးျပင္းလာေတာ့ မွ အသီးအႏွံ အေၾကာင္း ပိုေလ့လာမိတယ္။
  ခရမ္းသီးအစိမ္းတစ္ခြက္မွာ
 20 calories, 0.8 grams of protein, 4.82 grams of carbohydrate, 0.15 grams of fat and 2.5 grams of dietary fiber ရိွျပီး ေန့စဥ္လိုအပ္ခၽက္အဟာရရဲ့ 10% of daily fiber, 5% potassium, 3% vita, vitaminB-6,1%ironand2%magnesium ေတြပါတယ္လိုဆိုပါတယ္။

အဝလြန္ေရာဂါ, ႏွလံုးေရာဂါ အပါအ၀င္ blood cholesterol ေတြကို သက္သာေစတယ္လို႔ဆိုတယ္။ အခြံမွာ fiber မၽားလို႔ စားသံုးသင့္တယ္လို႔လဲေဖၚျပတယ္။

ဒါေပမဲ့ သတိတားသင့္တဲ့ ဆိုးခၽက္ကေတာ့..
ေကၽာက္ကပ္မွာ ေကၽာက္တည္သူမၽား အတြက္ေတာ့ မစားသင့္ပါဘူး။
 ခရမ္းသီးမွာပါတဲ့ oxalates ကေကၽာက္ကပ္ေကၽာက္တည္ေစတယ္လို႔ အဟာရ ေဆးေဆာင္းပၚးမွာေဖၚျပတာေတြရပါတယ္။ အေသးစိတ္ကို references မွာဖတ္ႏိုင္ပါတယ္။

တေလာက... ျခံထြက္ organic ခရမ္းသီးေလး တစ္လံုးရေတာ့ ဆီမၽားမၽား ပုဇြန္ေျခာက္မၽားမၽား စပ္စပ္ အိုးကပ္ေလး ခၽက္စား ့တယ္... အဖြားအျမဲေျပာတယ္...ခရမ္းသီးႏွပ္ရင္ မီးနည္းနည္းနဲ႔ စိတ္႐ွည္႐ွည္ႏွပ္ရတယ္တဲ့။
Nyunt Nyunt Pyone
live healthy...be happy!
References: http://www.medicalnewstoday.com/articles/279359.php
http://os.care2.com/all/8-great-reasons-to-eat-eggplants#1
http://gicare.com/diets/kidney-stone-diet/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More