(၁၉) ႏွစ္ကေန (၅၀) အတြင္း အသက္အပိုင္းအျခားမွာ ကယ္လ္ ဆီယမ္ေခၚ
ထံုးဓာတ္ဟာ တစ္ေန႔ ကို ၁၀၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ လို အပ္ၿပီး အသက္ (၁၈)
ႏွစ္ဆိုရင္ ၁၃၀၀ မီလီဂရမ္၊ အသက္ (၅၀) ေက်ာ္ဆိုရင္ ၁၂၀၀ မီလီဂရမ္ ေလာက္
လိုအပ္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့
ကယ္လ္ဆီ ယမ္ရဖို႔အတြက္ မျဖစ္မေန ေသာက္ၾကၿပီး တကယ္တမ္း ေတာ့ ႏြားႏို႔
တစ္ခြက္မွာ ကယ္လ္ ဆီယမ္က ၃၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ ပဲပါပါတယ္။ ဒီေတာ့ ႏြားႏို႔
ေသာက္မွ မဟုတ္ဘဲ ကယ္လ္ဆီ ယမ္ကို ဘယ္အစားအစာေတြက ေန
ျဖည့္တင္းေပးႏိုင္လဲဆိုတာ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။
ကိုက္လန္
----------
အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစတဲ့ မဂၢနိစ္နဲ႔ ေဖာ့စ္ပရက္စ္ သတၱဳဓာတ္ႂကြယ္၀ၿပီး ကိုက္လန္အစိမ္းကို ႀကိတ္ၿပီးေဖ်ာ္ထားတဲ့ အႏွစ္ရည္ လက္ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္ မွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၉၀ မီလီဂရမ္ ပါရွိပါတယ္။ ဒီေတာ့ ေန႔စဥ္လို အပ္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ ႏြားႏို႔သာ မက ကိုက္လန္ကိုပါ ေရြးခ်ယ္သင့္ပါတယ္။
ေဒါက္ခြရြက္
-------------
ေဒါက္ခြရြက္ေဖ်ာ္ရည္ လက္ ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္စာမွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၂၄၄ ဒသမ ၈ မီ လီဂရမ္ရွိပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ေန႔စဥ္ လိုအပ္တဲ့ မဂၢနိစ္ကလည္း ၈၄ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေဒါက္ခြရြက္ မွာပါတာေၾကာင့္ အ႐ိုးသန္မာဖို႔ နဲ႔ အဆစ္အျမစ္ အေျမႇးပါးေတြ အတြက္လည္း ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါ တယ္။
အစိမ္းေရာင္ေဂၚဖီထုပ္
-------------------------
အႏွစ္ရည္ႏွစ္ခြက္ေသာက္ ရင္ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၄၅၂ ဒသမ ၂ မီလီဂရမ္ေလာက္ ရႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဘီ ၆၊ ေဖာလစ္အက္ စစ္တို႔လည္း ႂကြယ္၀ပါတယ္။
ႏွမ္းေစ့
--------
အရြက္သုပ္ေတြပဲျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းတခ်ိဳ႕မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ႏွမ္းေစ့ ေတြျဖဴးၿပီး စားရတာ မခက္ခဲသ လို ႏွမ္းေစ့ကိုႀကိတ္ထားတဲ့အႏွစ္ ကိုလည္း ေပါင္မုန္႔မွာ သုတ္စား တာပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။ ႏွမ္းေစ့အႏွစ္ လက္ဖက္ ရည္ပန္းကန္ေလးပံုတစ္ပံု ပမာ ဏမွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၃၅၁ မီလီ ဂရမ္ ပါ၀င္ပါတယ္။
ေအာ္ဂဲနစ္ဒိန္ခ်ဥ္
ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ဆို ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ကလည္း အေရးပါတဲ့ အစားအစာတစ္ခုပါ။ လက္ဖက္ ရည္တစ္ပန္းကန္မွာဆိုရင္ ၄၄၇ ဒသမ ၄ မီလီဂရမ္ေလာက္ ကယ္လ္ဆီယမ္ရႏိုင္တာေၾကာင့္ တစ္ခါစားတာနဲ႔ ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ပမာဏကို ၄၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ျဖည့္ဆည္းၿပီး သား ျဖစ္ေစမွာပါ။
7 Day ဂ်ာနယ္ပါ က်န္းမာေရးေဖာ္ျပခ်က္
—Ref: foods4betterhealth.com
ကိုက္လန္
----------
အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစတဲ့ မဂၢနိစ္နဲ႔ ေဖာ့စ္ပရက္စ္ သတၱဳဓာတ္ႂကြယ္၀ၿပီး ကိုက္လန္အစိမ္းကို ႀကိတ္ၿပီးေဖ်ာ္ထားတဲ့ အႏွစ္ရည္ လက္ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္ မွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၉၀ မီလီဂရမ္ ပါရွိပါတယ္။ ဒီေတာ့ ေန႔စဥ္လို အပ္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ ႏြားႏို႔သာ မက ကိုက္လန္ကိုပါ ေရြးခ်ယ္သင့္ပါတယ္။
ေဒါက္ခြရြက္
-------------
ေဒါက္ခြရြက္ေဖ်ာ္ရည္ လက္ ဖက္ရည္တစ္ပန္းကန္စာမွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၂၄၄ ဒသမ ၈ မီ လီဂရမ္ရွိပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ေန႔စဥ္ လိုအပ္တဲ့ မဂၢနိစ္ကလည္း ၈၄ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေဒါက္ခြရြက္ မွာပါတာေၾကာင့္ အ႐ိုးသန္မာဖို႔ နဲ႔ အဆစ္အျမစ္ အေျမႇးပါးေတြ အတြက္လည္း ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါ တယ္။
အစိမ္းေရာင္ေဂၚဖီထုပ္
-------------------------
အႏွစ္ရည္ႏွစ္ခြက္ေသာက္ ရင္ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၄၅၂ ဒသမ ၂ မီလီဂရမ္ေလာက္ ရႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဘီ ၆၊ ေဖာလစ္အက္ စစ္တို႔လည္း ႂကြယ္၀ပါတယ္။
ႏွမ္းေစ့
--------
အရြက္သုပ္ေတြပဲျဖစ္ျဖစ္ ဟင္းတခ်ိဳ႕မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ႏွမ္းေစ့ ေတြျဖဴးၿပီး စားရတာ မခက္ခဲသ လို ႏွမ္းေစ့ကိုႀကိတ္ထားတဲ့အႏွစ္ ကိုလည္း ေပါင္မုန္႔မွာ သုတ္စား တာပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။ ႏွမ္းေစ့အႏွစ္ လက္ဖက္ ရည္ပန္းကန္ေလးပံုတစ္ပံု ပမာ ဏမွာ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၃၅၁ မီလီ ဂရမ္ ပါ၀င္ပါတယ္။
ေအာ္ဂဲနစ္ဒိန္ခ်ဥ္
ကယ္လ္ဆီယမ္အတြက္ဆို ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ကလည္း အေရးပါတဲ့ အစားအစာတစ္ခုပါ။ လက္ဖက္ ရည္တစ္ပန္းကန္မွာဆိုရင္ ၄၄၇ ဒသမ ၄ မီလီဂရမ္ေလာက္ ကယ္လ္ဆီယမ္ရႏိုင္တာေၾကာင့္ တစ္ခါစားတာနဲ႔ ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ပမာဏကို ၄၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ျဖည့္ဆည္းၿပီး သား ျဖစ္ေစမွာပါ။
7 Day ဂ်ာနယ္ပါ က်န္းမာေရးေဖာ္ျပခ်က္
—Ref: foods4betterhealth.com