ယေန႕ေခတ္မွာ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ေသာက္သံုးျခင္းအေလ႕အထဟာ အလြန္က်ယ္ျပန္႕လာျပီး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ေသာက္သံုးျခင္းအားျဖင္႕လည္း
က်န္းမာေရးအတြက္မ်ားစြာအ ေထာက္အကူ
ျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ႕လာေတြ႔ရွိခ်က္မ်ားအရ သိလာရပါတယ္..
တစ္ေန႕ကို လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ၃ခြက္၄ခြက္ ေသာက္သံုးျခင္းဟာ က်န္းမာေရးကို
ဂရုတစ္စိုက္ ေစာင္႕ေရွာက္ရာ ေရာက္တယ္လို႕ ဆိုၾကပါတယ္..
ေအာက္ေဖာ္ျပပါ အခ်က္မ်ားေၾကာင္႕ လူတိုင္းဟာ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ေသာက္သံုးသင္႕တယ္လို႕ ဆိုပါတယ္.
ျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ႕လာေတြ႔ရွိခ်က္မ်ားအရ သိလာရပါတယ္..
တစ္ေန႕ကို လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ၃ခြက္၄ခြက္ ေသာက္သံုးျခင္းဟာ က်န္းမာေရးကို
ဂရုတစ္စိုက္ ေစာင္႕ေရွာက္ရာ ေရာက္တယ္လို႕ ဆိုၾကပါတယ္..
ေအာက္ေဖာ္ျပပါ အခ်က္မ်ားေၾကာင္႕ လူတိုင္းဟာ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ေသာက္သံုးသင္႕တယ္လို႕ ဆိုပါတယ္.
၁.
လက္ဖက္ရြက္ဟာ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ေလွ်ာ႕ခ်ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္.
ဘလက္ရြက္မွာ ပါတဲ႕ ဓာတ္တိုးပစၥည္းေတြဟာ ဗီတာမင္စီထက္ အဆတစ္ရာအစြမ္းထက္ျပီး
ဗီတာမင္းအီးထက္လည္း
၂၅ဆ ပိုမိုထိေရာက္တယ္လို႕ ဆိုပါတယ္..ထို႕ေၾကာင္႕လဲ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို
ကာကြယ္ေပးျပီး ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ပြားမ်ားျခင္းကို ကာကြယ္တယ္လို႕ သိရပါတယ္..
၂. လက္ဖက္ရြက္ဟာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းကိုလည္ း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္..
ကိုလက္စေရာကို ေလွ်ာ႕ခ်ေပးျပီး ႏွလံုးေရာဂါရွိသူမ်ား ေရေႏြးၾကမ္းကို
ေသာက္သံုးျခင္းအားျဖင္႕ ဆဲလ္မ်ား
ေသဆံုးပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးျပီး ႏွလံုးအတြင္းရွိဆဲလ္မ်ားကို ျပန္လည္
သန္စြမ္းလာေစႏိုင္ပါတယ္.
၃. လက္ဖက္မွာပါတဲ႕ Antioxidant ဟာ Free Radicals မ်ားကို တိုက္ထုတ္ႏိုင္စြမ္းရွိတာေၾကာင္ ႕ ကိုယ္ခႏၶာကို အကာအကြယ္ေပးေသာ
သက္ေစာင္႕ပစၥည္း ျဖစ္ပါတယ္..
၄. လက္ဖက္ဟာ ကိုယ္တြင္းအဆီမ်ားကို ေလာင္ကၽြမ္းေျခဖ်က္ေပးျပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလွ်ာ႕က်ေစႏိုင္ပါတယ္.. တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ၇၀ကို
ေလာင္ကၽြမ္းေစႏိုင္ေသာေၾကာင္႕ တစ္ႏွစ္ကို ၇ေပါင္ႏွင္႕ညီမွ်ေသာ
ကယ္လိုရီမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္..
၅. လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးျခင္းအာ းျဖင္႕ မ်က္ႏွာျပင္အေရးအေၾကာင္းမ်ားကို ျဖစ္ေပၚေစျခင္း
ကို ေလွ်ာ႕ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႕ သိရပါတယ္. အေရျပားကိုလည္း ခႏၶာကိုယ္္ျပင္ပမွာဘက္တီးရီးယား မ်ား ၀င္ေရာက္ျခင္းမွာ အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္..
၆. အဆစ္အျမစ္ေယာင္ေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွ လည္း အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္..
၇. လက္ဖက္မွာ ဖလူအုိရိုက္ပါ၀င္မႈႏႈန္း ျမင္႕မားတဲ႕အတြက္ အရိုးမ်ားကို သန္မာေစတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္..
၈. လက္ဖက္မွာ ကိုလက္စေရာကို ေလွ်ာ႕က်ေစႏိုင္စြမ္းရွိျပီး ကိုလက္စေရာ လယ္ဗယ္ကို ထိန္းညွိေပးႏိုင္ပါတယ္..
၉. လက္ဖက္ရြက္သည္ ဆဲလ္မ်ားတြင္းရွိ ဂလူကိုစ္႕မ်ား ေရြ႕လ်ားျခင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင္႕ က်န္းမာစြာ ၀ိတ္ေလွ်ာ႕လိုသူမ်ားေလ႕က်င္႕ခန္ းေန႕စဥ္လုပ္ကာ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကိုလည္း
ေန႕စဥ္ပံုမွန္ေသာက္သံုးေပးလွ် င္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင္႕တက္ျခင္းမွကင္းေ၀းေစႏိုင္ ပါသည္.
၁၀. ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိ သၾကားဓာတ္မ်ားတိုးပြားျခင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးေသာေၾကာင္႕ ဆီးခ်ိဳျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္ျခင္း
၁၁. လက္ဖက္မွာ ပါ၀င္ေသာ Antioxidants သည္ ဦးေႏွာက္အတြင္းရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးေသာေၾကာင္႕ အေၾကာအားနည္း၍ ေျခလက္တုန္ေသာ (Parkinson’s) ေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးျခင္း
၁၂. လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးျခင္းအာ းျဖင္႕ အေအးမိျခင္း၊ အသည္းအဆီဖံုးျခင္း၊
ေသြးတြင္း ဖိအားျမင္႕တက္ျခင္း စသည္တို႕ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျခင္း
၁၃. အစာအဆိပ္ျဖစ္ေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို ပ်က္စီးေစျခင္း၊ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမွင္႕တက္ေစျခင္း၊ သြားအတြင္းရွိ အညစ္အေၾကးမ်ား ဘက္တီးရီးယားမ်ားကိုသန္႕စင္ေစႏိ ုင္ျခင္းတို႕ေၾကာင္႕ သြားပိုးစားျခင္းမွ
ကာကြယ္ေပးျခင္း၊စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလွ်ာ႕ပါး သက္သာေစျခင္း၊
၂၅ဆ ပိုမိုထိေရာက္တယ္လို႕ ဆိုပါတယ္..ထို႕ေၾကာင္႕လဲ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို
ကာကြယ္ေပးျပီး ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ပြားမ်ားျခင္းကို ကာကြယ္တယ္လို႕ သိရပါတယ္..
၂. လက္ဖက္ရြက္ဟာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းကိုလည္
ေသဆံုးပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးျပီး ႏွလံုးအတြင္းရွိဆဲလ္မ်ားကို ျပန္လည္
သန္စြမ္းလာေစႏိုင္ပါတယ္.
၃. လက္ဖက္မွာပါတဲ႕ Antioxidant ဟာ Free Radicals မ်ားကို တိုက္ထုတ္ႏိုင္စြမ္းရွိတာေၾကာင္
၄. လက္ဖက္ဟာ ကိုယ္တြင္းအဆီမ်ားကို ေလာင္ကၽြမ္းေျခဖ်က္ေပးျပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလွ်ာ႕က်ေစႏိုင္ပါတယ္.. တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ၇၀ကို
ေလာင္ကၽြမ္းေစႏိုင္ေသာေၾကာင္႕ တစ္ႏွစ္ကို ၇ေပါင္ႏွင္႕ညီမွ်ေသာ
ကယ္လိုရီမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္..
၅. လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးျခင္းအာ
ကို ေလွ်ာ႕ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႕ သိရပါတယ္. အေရျပားကိုလည္း ခႏၶာကိုယ္္ျပင္ပမွာဘက္တီးရီးယား
၆. အဆစ္အျမစ္ေယာင္ေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွ
၇. လက္ဖက္မွာ ဖလူအုိရိုက္ပါ၀င္မႈႏႈန္း ျမင္႕မားတဲ႕အတြက္ အရိုးမ်ားကို သန္မာေစတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္..
၈. လက္ဖက္မွာ ကိုလက္စေရာကို ေလွ်ာ႕က်ေစႏိုင္စြမ္းရွိျပီး ကိုလက္စေရာ လယ္ဗယ္ကို ထိန္းညွိေပးႏိုင္ပါတယ္..
၉. လက္ဖက္ရြက္သည္ ဆဲလ္မ်ားတြင္းရွိ ဂလူကိုစ္႕မ်ား ေရြ႕လ်ားျခင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင္႕ က်န္းမာစြာ ၀ိတ္ေလွ်ာ႕လိုသူမ်ားေလ႕က်င္႕ခန္
ေန႕စဥ္ပံုမွန္ေသာက္သံုးေပးလွ်
၁၀. ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိ သၾကားဓာတ္မ်ားတိုးပြားျခင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးေသာေၾကာင္႕ ဆီးခ်ိဳျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္ျခင္း
၁၁. လက္ဖက္မွာ ပါ၀င္ေသာ Antioxidants သည္ ဦးေႏွာက္အတြင္းရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးေသာေၾကာင္႕ အေၾကာအားနည္း၍ ေျခလက္တုန္ေသာ (Parkinson’s) ေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးျခင္း
၁၂. လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးျခင္းအာ
၁၃. အစာအဆိပ္ျဖစ္ေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို ပ်က္စီးေစျခင္း၊ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမွင္႕တက္ေစျခင္း၊ သြားအတြင္းရွိ အညစ္အေၾကးမ်ား ဘက္တီးရီးယားမ်ားကိုသန္႕စင္ေစႏိ
ဒါေၾကာင္႕လြယ္လြယ္ကူကူ ရႏိုင္ျပီး အခ်ိန္ကုန္၊ ေငြကုန္သက္သာတဲ႕ ေရေႏြးၾကမ္း
(လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း) ကိုေတာ႕ျဖင္႕ လူတိုင္း ေန႕စဥ္ေသာက္သံုးသင္႕ပါေၾကာင္း .....
(လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း) ကိုေတာ႕ျဖင္႕ လူတိုင္း ေန႕စဥ္ေသာက္သံုးသင္႕ပါေၾကာင္း .....