Pages - Menu

30 Dec 2012

ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာင့္ ပါးစပ္အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ႏြားႏို႔ေသာက္ပါ

ၾကက္သြန္ျဖဴစားအၿပီးမွာ ပါးစပ္အနံ႔ထြက္တာကို ႏြားႏို႔ေသာက္ေပးရင္ သက္သာ ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္ေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ စမ္းသပ္ရာမွာ ခ်က္ၿပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ အစိမ္းစား ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ပါဝင္ၿပီး ႏြားႏို႔ဟာ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါဝင္တဲ့ အနံ႔ထြက္ေစတဲ့ ဆာလ္ဖာျဒပ္ေပါင္းအဆင့္ကို သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴစားေနစဥ္မွာ ႏြားႏို႔ေသာက္ရင္ ပိုမိုထိေရာက္မႈရွိၿပီး မလိုင္အျပည့္ပါဝင္တဲ့ ႏို႔ဟာ မလိုင္ထုတ္ထားတဲ့ ႏြားႏို႔ထက္ ပိုၿပီးအနံ႔ေပ်ာက္ကင္းတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါဝင္တဲ့ Allyl Methyl Sulphide (AMS) ဟာ အစာအိမ္အတြင္းမွာ မၿဖိဳခြဲႏိုင္တဲ့အတြက္ အသက္႐ွဴရာနဲ႔ ေခၽြးထြက္ရာမွာ ခႏၶာကိုယ္ျပင္ပကို ထြက္သြားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ဟင္းေတြရဲ႕အရသာကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ တန္ဖိုးရွိတဲ့အတြက္ မစားမျဖစ္ စားရမယ့္အစာျဖစ္ၿပီး အနံ႔အသက္ေပ်ာက္ကင္းေအာင္ ေရနဲ႔ႏြားႏို႔ ေသာက္ေပးရပါမယ္။ မိႈ၊ ပင္စိမ္းနဲ႔ ႐ိုး႐ိုးေရေတြဟာလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ အနံ႔အသက္ကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။

Ref: Good Health

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More