Pages - Menu

10 Dec 2012

ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားက သက္ၾကီးအမို်းသားမ်ား၏ သုက္ပိုးအရည္အေသြးကို ေကာင္းမြန္ေစနိုင္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ (ဘရိုကိုလီ)လိုမ်ဳိး ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းပါ၀င္မႈ မ်ားျပားတဲ့အစာေတြကို စားသံုးတဲ့အသက္ႀကီးတဲ့ အမ်ဳိးသားေတြမွာ အဲဒီအစာေတြကို မစားသူေတြထက္ သုက္ပိုးအရည္အေသြး ပိုမိုေကာင္းမြန္နိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္မွ ေလ့လာမႈအရ ေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။

ဗီတာမင္စီနဲ႔ အီး၊ ေဖာလိတ္နဲ႔ သြပ္ဓာတ္မ်ားစြာရရိွတဲ့ အသက္၄၅နွစ္ ထက္ႀကီးသူေတြရဲ့ သုက္ပိုးမွာ ဒီအင္ေအအမွ်င္ ပ်က္စီးမႈနည္းပါးေၾကာင္း သုေတသီေတြေတြ႕ရိွခဲ့တာကို မ်ဳိးပြားျခင္းဆိုင္ရာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

 ဒီအင္ေအအမွ်င္ ပ်က္စီးမႈဟာ သုက္ပိုးရဲ့ မို်းရိုးဗီဇအရည္အေသြးကို တိုင္းတာနိုင္ၿပီး အမ်ဳိးသားေတြအေနနဲ႔ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔အမွ် သုက္ပိုးအရည္အေသြး က်ဆင္းသြားတတ္ပါတယ္။

ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြဟာ သုက္ပိုးအရည္အေသြးကို တိုက္ရိုက္ ေကာင္းမြန္ေစနိုင္တာ ဒါမွမဟုတ္ က်န္းမာတဲ့ကိုယ္၀န္ေဆာင္ ရရိွဖို႔အခြင့္အေရး ျမင့္မားေစတာ ျဖစ္ေစနိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

အသက္၄၅နွစ္ေက်ာ္သူ အမ်ဳိးသားေတြမွာ ဗီတာမင္စီ အမ်ားဆံုးရရိွသူေတြဟာ ဗီတာမင္စီနည္းစြာရရိွသူေတြထက္ ဒီအင္န္ေအပ်က္စီးမႈ ၂၀ရာခိုင္နႈန္း နည္းပါးေၾကာင္း၊ ဗီတာမင္ အီး၊ သြပ္နဲ႔ ေဖာလိတ္အက္စစ္ဓာတ္ကို စမ္းသပ္ရာမွာလည္း ဗီတာမင္စီနဲ႔ ေတြ႔ရိွခ်က္တူညီေၾကာင္း သိရပါတယ္။
အသက္ငယ္တဲ့ အမ်ဳိးသားေတြမွာမူ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း စားသံုးမႈနဲ႔ သုက္ပိုး အရည္အေသြး ဆက္စပ္မႈမရိွဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။

အခ်ဥ္အရသာရိွတဲ့ သစ္သီး၊ အနီေရာင္နဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ငရုတ္သီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြမွာ ဗီတာမင္စီမ်ားစြာပါ၀င္ပါတယ္။

 အခံြမာသီး(Nuts) ဟင္းနုနယ္နဲ႔ ဘရိုကိုလီလိုမိ်ဳး အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္အီးမ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။

ငါး၊ ပုစြန္ စတဲ့ ပင္လယ္စာ၊ အမဲသား၊ ဆိတ္သားလိုမို်း အနီေရာင္အသား၊ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ အခံြမာသီးနဲ႔ နို႔ထြက္ပစၥည္းေတြမွာ သြပ္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။
Ref: Pyi Myanmar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More