Pages - Menu

7 Dec 2012

ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးသံုးမ်ဴိး




          တစ္ေန႔ကို ပန္းသီးတစ္လံုး စားရင္ ဆရာ၀န္နဲ႔ ေ၀းေ၀းမွာ ေနႏိုင္တယ္ ဆိုတဲ ့ဆို႐ိုးစကား တစ္ခု ရွိပါတယ္။ ပန္းသီးစားရင္ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္မယ္ ဆိုတာ အတိအက် မသိေသးေပမယ့္ ပန္းသီးကို တစ္ေန႔တစ္လံုး စားေပးရင္ ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူး သံုးမ်ဴိးကို ရရွိႏိုင္ တယ္ ဆိုတာကိုေတာ့ သုေတသီေတြက ေလ့လာေတြ႔ရွိ ထားပါတယ္။

၁။ အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါ အႏၱရာယ္ကင္းေ၀းေစတယ္
ပန္းသီးမွာပါ၀င္တဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ကြာစီတင္ဟာ ဦးေႏွာက္ ဆဲလ္ေတြ မပ်က္စီးေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ အမ်ားအျပား ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ပန္းသီးစားရင္ အခြံကိုပါစားဖို႔ ေကာ္နဲလ္ တကၠသိုလ္ သုေတသန ပညာရွင္ခ်န္လီက ဆိုပါတယ္။

၂။ အူမႀကီးကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ေပးတယ္
ပန္းသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ သဘာ၀ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ အူမႀကီးမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ ျဖစ္ေပၚျခင္းကို တိုက္ခိုက္ေပးတဲ့ ဓာတုပစၥည္း ထုတ္ေပးေၾကာင္း ဂ်ာမနီ သုေတသန အသစ္တစ္ခုက ဆိုပါတယ္။

၃။ ေသြးတိုးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးတယ္
အရြယ္ေရာက္ လူႀကီးေတြ အနက္ ပန္းသီးစားသူေတြဟာ ပန္းသီးမစား သူေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္ ေသြးတိုးျခင္း ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က် ေစေၾကာင္း လတ္တေလာ အစားအစာ ဆန္းစစ္ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။
ရတနာပံုဆိုဒ္မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More