Pages - Menu

23 Mar 2013

သခြားသီးေထာင္း

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ဟင္းလ်ာေတြစုစည္းမႈဆိုမွေတာ့ ယိုးဒယားသခြားသီးေထာင္းကိုလည္း ခ်န္ထားလုိ႔မရေတာ့ပါဘူး။
သခြားသီး ၊ သရက္သီး ၊ သေဘၤာသီးအစိမ္း ႏွစ္သက္ရာကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
 ကြၽန္မကိုယ္တိုင္ကေတာ့ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းကို ႏွစ္သက္လုိ႔ ယိုးဒယားဆိုင္သြားတိုင္း မွာစားျဖစ္ပါတယ္။ 
အခု သခြားသီးေထာင္းကလည္း သေဘၤာသီးေထာင္းအရသာအတိုင္း ခ်ိဳခ်ိဳ ၊ ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ စပ္စပ္ကေလးနဲ႔ စားလုိ႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ အဆင္ေျပႏိုင္ေသာ ဟင္းတစ္ခြက္ပါပဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ သခြားသီးအႀကီး - ၁ လံုး (အူတိုင္ခ်န္ၿပီး အမွ်င္ေတြျခစ္ထား)
၂။ မုန္လာဥနီ- အနည္းငယ္ (အမွ်င္ေလးေတြျခစ္ထားပါ)
၃။ ျမန္မာထန္းလ်က္ - အေသး၂ခဲ
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (Cherry Tomato) - ၅ လံုး
၆။ သံပရာသီး - ၁လံုး (အစိတ္ေတြစိတ္ထားပါ)
၇။ င႐ုတ္သီး - ၄ ေတာင့္ (အစပ္မစားႏိုင္ရင္ေလွ်ာ့ထည့္ပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ျမႊာ
၉။ ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေျမပဲဆံ - အနည္းငယ္
၁၁။ ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္နည္း
-------------
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ င႐ုတ္သီးမ်ားကို အရင္ေထာင္းပါ။
၂။ ၿပီးရင္ သံပရာသီး၊ မုန္လာဥနီ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ။
၃။ ေနာက္ ထန္းလ်က္နဲ႔ ေျမပဲဆံမ်ားကိုလည္းထည့္ေထာင္းေပးပါ။
၄။ ေနာက္ဆံုးမွသခြားသီးကို ခပ္ဖြဖြေထာင္းေပးပါ။
၅။ ငံျပာရည္လည္း ထည့္ေမႊၿပီး အေပါ့၊ အငန္ကို စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါ။
၆။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ သခြားသီးေထာင္း အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Evy Foodlover

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More