Pages - Menu

6 Aug 2013

အမဲသားႏွပ္(အိုးႀကီးခ်က္)

ခုေတာ့ ဒီအမဲသားဟင္းကို ကြၽန္မရဲ႕ေအာ္ဒါတစ္ခုကို ခ်က္ရင္းနဲ႔ Food Magazine အိမ္ရွင္မမ်ားကို
အလွဴပြဲခ်က္ခ်င္တဲ့အခါ လြယ္ကူစြာ အိုးႀကီး ခ်က္ႏိုင္ရန္ ရည္ရြယ္ၿပီးေရးေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

 ကြၽန္မက ဒီမွာခ်က္တာ အိုးႏွစ္မ်ိဳးသုံးပါတယ္ေနာ္။ ဒယ္အိုးအႀကီးေပၚ
ဆီသတ္ၿပီး အသားကိုမီးေအးေအးနဲ႔ႏွပ္မယ္ဆိုမွဒန္အိုးအနက္ထဲေျပာင္းပါတယ္။
အိုးမေျပာင္းဘဲလည္းႏွပ္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (လူ ၁၀၀ စာ)
၁။ အမဲသား - ၈ပိႆာ (၁၂ကီလိုခန္႔)
၂။ ေရွာက္ရည္ - အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လုံးစာ
(ကြၽန္မက ဒီမွာရႏိုင္တဲ့ လီမြန္သီးကိုသုံးပါတယ္)
၃။ ေရွာက္ရြက္ - ၇ရြက္ခန္႔
၄။ ၾကက္သြန္နီ - ၁၅၀က်ပ္သား
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃၀က်ပ္သား
၆။ ခ်င္း - ၃၀က်ပ္သား
၇။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၂၀က်ပ္သား
၈။ ဆား - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၉။ သၾကား (သို႔) ၾကက္သားမႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ နႏြင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
၁၁။ အေရာင္တင္မႈန႔္ - စားပြဲဇြန္း၇ဇြန္း
၁၂။ မဆလာ - သင့္႐ံု

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး အမဲသားကို သန္႔စင္ၿပီး ေရွာက္ရည္၊
ဆား (ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊နႏြင္းမႈန္႔ (စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း) ၊
ခ်င္း (၂၀က်ပ္သားခန႔္)တို႔ျဖင့္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။

၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ င႐ုတ္သီးန႔ဲ က်န္တဲ့
ခ်င္းတို႔ကိုေရာေထာင္းထားပါ။ ဆီပူတြင္ ေရွာက္ ရြက္၊
ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္အေရာကို အေရာင္တင္မႈန္႔၊
နႏြင္း၂ဇြန္း ထည့္ၿပီး ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ပါ။

၃။ ၿပီးမွ အမဲသားထည့္ၿပီး နာနာလုံးေပးပါ။
ဆား၊ သၾကားထည့္ပါ။ အသားမ်ားအေရာင္ေျပာင္းလာရင္ေရ အနည္းငယ္စီထည့္ၿပီး
မီးေအးေအးျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။ အသားမ်ားႏူးၿပီး
ဆီျပန္လာရင္မဆလာခတ္ၿပီးအရသာရွိေသာ
အမဲသားႏွပ္ဟင္းတည္ခင္းရန္အဆင္ သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Ei Thet

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More