ခုေတာ့ ဒီအမဲသားဟင္းကို ကြၽန္မရဲ႕ေအာ္ဒါတစ္ခုကို ခ်က္ရင္းနဲ႔ Food Magazine အိမ္ရွင္မမ်ားကို
အလွဴပြဲခ်က္ခ်င္တဲ့အခါ လြယ္ကူစြာ အိုးႀကီး ခ်က္ႏိုင္ရန္ ရည္ရြယ္ၿပီးေရးေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ကြၽန္မက ဒီမွာခ်က္တာ အိုးႏွစ္မ်ိဳးသုံးပါတယ္ေနာ္
ဆီသတ္ၿပီး အသားကိုမီးေအးေအးနဲ႔ႏွပ္မယ္ဆိုမွဒန္အိုးအနက္ထဲေ
အိုးမေျပာင္းဘဲလည္းႏွပ္ႏိုင
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (လူ ၁၀၀ စာ)
၁။ အမဲသား - ၈ပိႆာ (၁၂ကီလိုခန္႔)
၂။ ေရွာက္ရည္ - အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လုံးစာ
(ကြၽန္မက ဒီမွာရႏိုင္တဲ့ လီမြန္သီးကိုသုံးပါတယ္)
၃။ ေရွာက္ရြက္ - ၇ရြက္ခန္႔
၄။ ၾကက္သြန္နီ - ၁၅၀က်ပ္သား
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃၀က်ပ္သား
၆။ ခ်င္း - ၃၀က်ပ္သား
၇။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၂၀က်ပ္သား
၈။ ဆား - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၉။ သၾကား (သို႔) ၾကက္သားမႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ နႏြင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
၁၁။ အေရာင္တင္မႈန႔္ - စားပြဲဇြန္း၇ဇြန္း
၁၂။ မဆလာ - သင့္႐ံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး အမဲသားကို သန္႔စင္ၿပီး ေရွာက္ရည္၊
ဆား (ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊နႏြင္းမႈန္႔ (စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း) ၊
ခ်င္း (၂၀က်ပ္သားခန႔္)တို႔ျဖင့္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ င႐ုတ္သီးန႔ဲ က်န္တဲ့
ခ်င္းတို႔ကိုေရာေထာင္းထားပါ
ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္အေရာကိ
နႏြင္း၂ဇြန္း ထည့္ၿပီး ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ပ
၃။ ၿပီးမွ အမဲသားထည့္ၿပီး နာနာလုံးေပးပါ။
ဆား၊ သၾကားထည့္ပါ။ အသားမ်ားအေရာင္ေျပာင္းလာရင္
မီးေအးေအးျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။ အသားမ်ားႏူးၿပီး
ဆီျပန္လာရင္မဆလာခတ္ၿပီးအရသာ
အမဲသားႏွပ္ဟင္းတည္ခင္းရန္အဆ
• Ei Thet