Pages - Menu

6 Aug 2013

ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း

♦ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား -၃၀သား
ၾကက္သြန္နီ-၂ဥ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ျမြာ၊ ၆ ျမြာခန္႔
ဆား
ခ်င္း - အနည္းငယ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ပဲဆီ - အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------
ပထမဦးစြာ ၾကက္သားကို အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။

 ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတို႔ကို ေရာေထာင္းပါ။
 ၾကက္သားကို ဆား၊ နႏြင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔နယ္ၿပီးနပ္ထားပါ။
ထို႔ေနာက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္း တို႔ကိုဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းန႔ံအနည္းငယ္ေပ်ာက္လာလွ်င္ နပ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး လံုးထားေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ရပါၿပီ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More