♦ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား -၃၀သား
ၾကက္သြန္နီ-၂ဥ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ျမြာ၊ ၆ ျမြာခန္႔
ဆား
ခ်င္း - အနည္းငယ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ပဲဆီ - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------
ပထမဦးစြာ ၾကက္သားကို အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
ထို႔ေနာက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတို႔ကို ေရာေထာင္းပါ။
ၾကက္သားကို ဆား၊ နႏြင္း၊
ၾကက္သားမႈန္႔နယ္ၿပီးနပ္ထားပါ။
ထို႔ေနာက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္း
တို႔ကိုဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းန႔ံအနည္းငယ္ေပ်ာက္လာလွ်င္
နပ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး လံုးထားေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ရပါၿပီ။
6 Aug 2013
ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း
Tuesday, August 06, 2013
Taunzalat