Pages - Menu

6 Aug 2013

ပိန္းဥအခ်ဥ္ဟင္း

၁။ ပိန္းဥ (ခရမ္းေရာင္) - ၁ လံုး
၂။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - တစ္စည္း
၃။ ငါးခူ - ငါးက်ပ္သား
၄။ ဆား၊ နႏြင္း - အေနေတာ္
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ တက္
၆။ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး
၈။ ဆီ - စတီးဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေရ - ႏို႔ဆီဘူး ၃ လံုး
၁၀။ ငါးပိစိမ္းစား - ကြမ္းသီးလံုးေလာက္
၁၁။ ဆား၊ အရသာမႈန္႔ - အေနေတာ္
၁၂။ နံနံပင္ - တစ္စည္း

ရွမ္းပိန္းဥ ခရမ္းေရာင္တစ္လံုး၊ အခြံခြာအေနေတာ္တံုး၊ တစ္ေရျပဳတ္ပါမယ္၊
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္တစ္စည္း အရြက္သင္ၿပီးေရစင္စင္ ေဆးမယ္၊

 ငါးခူ ငါးက်ပ္သားတစ္ေကာင္ အေနေတာ္တံုးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴငါးတက္၊ ၾကက္သြန္နီ
တစ္ျခမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊ ဆီ စတီးဇြန္းတစ္ဇြန္းနဲ႔ လံုးခ်က္မယ္၊

 ငါးက်က္ရင္ျပဳတ္ထားတဲ့ ပိန္းဥ၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထပ္ထည့္လံုးမယ္၊
 အားလံုးက်က္ရင္ ေရႏို႔ဆီဘူး သံုးဘူးနဲ႔အတူ ငါးပိစိမ္းစားကြမ္းသီးလံုးေလာက္ကိုပါ ထပ္ထည့္မယ္၊
 ပြက္ပြက္ဆူေစၿပီး ငါးပိစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ရင္ ဆား၊ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ထည့္ၿပီး နံနံပင္
တစ္စည္းအုပ္ၿပီးရင္ ပိန္းဥအခ်ဥ္ဟင္းရပါၿပီ။

• နန္းစန္းစန္းေအး (အဓိပတိ-ျဖဴး)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More