Pages - Menu

6 Aug 2013

ကရင္တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိ

ကရင္လုိေတာ့ တာ့လ့ေဘာ့လုိ႔ေခၚတဲ့ တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိပါ။
တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိမွာ ဟင္းရြက္၊ ငါး၊ မွ်စ္တုိ႔ကို အဓိကထည့္ခ်က္ပါတယ္။
ထုိ႔ျပင္ ငါးတစ္မ်ဳိးထဲ မဟုတ္ဘဲ ပုစြန္နဲ႔ တျခားပင္လယ္စာေတြလည္း ထည့္ခ်က္လုိ႔ရပါတယ္။ ဟင္းရြက္ကို ေတာထဲမွာရွာေတြ႕တဲ့ အရြက္ကို ထည့္ခ်က္ေလ့ရွိတာမုိ႔ မိမိႀကိဳက္နွစ္သက္ရာအရြက္ကို ထည့္ခ်က္ႏုိင္ပါတယ္။
၀တ္ရည္အိမ္သားေတြကတညင္းသီးႀကိဳက္တာမုိ႔တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိထဲမွာတညင္းသီးပါထည့္ခ်က္ထားပါတယ္။ အရသာေကာင္းၿပီး ထမင္းၿမိန္ေစမယ့္ တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိကို ခုပဲ ခ်က္ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ငါးခူ (သို႔) ငါးရံ႕ - ၁၅က်ပ္သား
• ဆန္ - ခြက္၀က္
• မွ်စ္ - ၁၀က်ပ္သား
(ေရျဖင့္ျပဳတ္ၿပီး အရွည္လွီးထားပါ)
• တညႇင္းသီး - ၁၀လံုး
(ျပဳတ္ၿပီး အရွည္လွီးထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၄ေတာင့္ (ေထာင္းထားပါ)
• ငါးပိ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
• ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• ပင္စိမ္း - ၁၀ ရြက္ (ပါးပါလွီးပါ)
• စပါးလင္ - ၂ခု (ဓားျပား႐ုိက္ၿပီး တစ္ခုကို
ခ်ည္ထားပါ၊ ေနာက္တစ္ခုကို ပါးပါးလွီးပါ)
• ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာအရြက္ - ၁လက္မအရြယ္
(ကင္ပြန္းရြက္(သို႔)ဘူးညႊန္႔) ပုိင္းျဖတ္ထားပါ

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဆန္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အနီေရာင္သမ္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။

၂။ ၿပီးေနာက္ ဆန္ေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးထားပါ။

၃။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၅ခြက္)ထည့္ၿပီးဆူလာလွ်င္ငါးခူ၊စပါးလင္(ခ်ည္ထားေသာ)ထည့္ၿပီးက်က္သည္အထိ

 ျပဳတ္ေပးပါ။

၄။ ငါးျပဳတ္ရည္ကို သိမ္းထားေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ ငါးကို အသားႏႊင္ေပးထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္အုိးႀကီးထဲ ငါးျပဳတ္ရည္၊ ေရ(၃ခြက္) ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။

၂။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ အသားႏႊင္ထားေသာငါး၊ မွ်စ္၊ တညႇင္းသီး၊
ငါးပိတုိ႔ကိုထည့္ၿပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ထားပါ။

၃။ ၿပီးမွ ဆန္႔ေလွာ္မႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကို ထည့္ေပးပါ။

၄။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ငံျပာရည္တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး အရသာအေနေတာ္လွ်င္
ပင္စိမ္းအုပ္ေပးပါ။

၅။ ေနာက္ဆံုးမွ မိမိႀကိဳက္နွစ္သက္ရာအရြက္ကိုထည့္ၿပီး ၁မိစန္ခန္႔
ထပ္တည္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။

၆။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ကရင္တာလေပါ့ဟင္းခ်ဳိကို သံုးဆာင္နုိင္ပါၿပီ။

Wutyee Food House

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More