Pages - Menu

12 Sep 2013

ငါးအဆီက ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္

ဟင္းသီးဟင္းရြက္မွရတဲ့ အဆီေတြထက္ ငါးမွရတဲ့အဆီေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကိုျဖစ္ေစတဲ့ prostanoid ေခၚ ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳးကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသနျပဳသူေတြက ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။ Prostanoids ေတြဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ထိန္းညႇိေပးပါတယ္။
 ဓာတ္မတည့္မႈေတြကုိ တြန္းလွန္ၿပီးေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Prostanoids ေတြသိပ္မ်ားေနရင္ အထူးသျဖင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မွရရိွပါက Tissue ေတြမွ နာက်င္မႈ၊ နီရဲမႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈ ေတြ ပိုဆိုးေစပါတယ္။
 ဒါေပမယ့္ ေနာက္ဆံုးေလ့လာခ်က္အရ ငါးအဆီမွရတဲ့ Prostanoid ေတြဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မွ ရတဲ့ Prostanoid ေတြထက္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈေတြ ေလ်ာ့ေစၿပီး အစာထဲမွာ ငါးအဆီထည့္စားရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဆီမွရတဲ့ Prostanoid ေတြလည္း ေလ်ာ့သြားတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။

Ref: Good Health

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More