Pages - Menu

25 Sept 2013

ဟင္းသီးဟင္းရြက္အခ်ိဳ႕ စားသံုးရာ တြင္ သတိထားရမည့္အခ်က္မ်ား

ပဲပင္ေပါက္ကို ခ်က္ၿပီးမွ စားသံုးသင့္သည္။ အစိမ္းစားျခင္း သည္ အခန္႔မသင့္လွ်င္ မအီမလည္ ျဖစ္ျခင္း၊ မူးေဝ၊ေအာ့အန္ျခင္း၊ ဝမ္း သြားျခင္းတို႔ကို ျဖစ္ေစတတ္သည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတြင္ အက္ ဆစ္ဓာတ္ပါဝင္သျဖင္႔ ဗိုက္ထဲ၌ အစာမရွိဘဲ စားမိပါက ဗိုက္နာျခင္း၊ ဝမ္းသြားျခင္းစသည့္ဗိုက္ျပႆနာကို ျဖစ္ေစတတ္သည္။
ေရခဲေသတၲာထဲတြင္ ထည့္ထားေသာဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားကို ၾကာရွည္စြာမခ်က္ျပဳတ္ရပါ ။ သို႔မဟုတ္က ယင္းတို႔တြင္ပါရွိေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ား ပ်က္ျပယ္သြား မည္ ျဖစ္သည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးတြင္ ေအာက္ဆဲလစ္အက္ဆစ္ပါဝင္သ ျဖင္႔ မခ်က္မီ ေရေႏြးေဖ်ာသင့္သည္။
မုန္လာဥနီႏွင့္မုန္လာဥျဖဴ ကိုေရာ၍ မစားသံုးသင့္ပါ။ အတူ ႀကိတ္၍လည္းေကာင္း၊ ေရာၿပီး အစာသြတ္ျခင္း၊ သုတ္ျခင္းျဖင္႔ မုန္ လာဥနီတြင္ပါဝင္ေသာအင္ဇိုင္းဓာတ္ က မုန္လာဥျဖဴအတြင္းမွ ဗီတာမင္စီ ကို ပ်က္စီးသြားေစသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More