ပဲပင္ေပါက္ကို ခ်က္ၿပီးမွ စားသံုးသင့္သည္။ အစိမ္းစားျခင္း သည္
အခန္႔မသင့္လွ်င္ မအီမလည္ ျဖစ္ျခင္း၊ မူးေဝ၊ေအာ့အန္ျခင္း၊ ဝမ္း
သြားျခင္းတို႔ကို ျဖစ္ေစတတ္သည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတြင္ အက္ ဆစ္ဓာတ္ပါဝင္သျဖင္႔ ဗိုက္ထဲ၌ အစာမရွိဘဲ စားမိပါက ဗိုက္နာျခင္း၊ ဝမ္းသြားျခင္းစသည့္ဗိုက္ျပႆနာကို ျဖစ္ေစတတ္သည္။
ေရခဲေသတၲာထဲတြင္ ထည့္ထားေသာဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားကို
ၾကာရွည္စြာမခ်က္ျပဳတ္ရပါ ။ သို႔မဟုတ္က ယင္းတို႔တြင္ပါရွိေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ား
ပ်က္ျပယ္သြား မည္ ျဖစ္သည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးတြင္ ေအာက္ဆဲလစ္အက္ဆစ္ပါဝင္သ ျဖင္႔ မခ်က္မီ ေရေႏြးေဖ်ာသင့္သည္။
မုန္လာဥနီႏွင့္မုန္လာဥျဖဴ ကိုေရာ၍ မစားသံုးသင့္ပါ။ အတူ
ႀကိတ္၍လည္းေကာင္း၊ ေရာၿပီး အစာသြတ္ျခင္း၊ သုတ္ျခင္းျဖင္႔ မုန္
လာဥနီတြင္ပါဝင္ေသာအင္ဇိုင္းဓာတ္ က မုန္လာဥျဖဴအတြင္းမွ ဗီတာမင္စီ ကို
ပ်က္စီးသြားေစသည္။
25 Sept 2013
ဟင္းသီးဟင္းရြက္အခ်ိဳ႕ စားသံုးရာ တြင္ သတိထားရမည့္အခ်က္မ်ား
Wednesday, September 25, 2013
Taunzalat