အေအး ဓာတ္ လႊမ္းၿခံဳ လာျပီ ျဖစ္ေသာ ယခုလ မွစ တင္၍ ေဆာင္းရာ သီတစ္ ေလွ်ာက္
အတြင္း မိမိအိမ္ရွိ ေရခဲ ေသတၱာ ထဲတြင္ အၿမဲမျပတ္ထားရွိအပ္ေသာ အာဟာရ
ၾကြယ္ဝသည္႕ အစားအစာမ်ားမွာ ေအာက္ပါတို႔ပင္ ျဖစ္သည္။
ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး
- အဟာရျြကယ္ဝ႐ံုမက ခ်က္ျပဳပ္ ရလည္းလြယ္ကူသည္။
ဒိန္ခ်ဥ္
- ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမႇင့္တင္ေပး ေသာေၾကာင့္ ယခုရာသီတြင္ အေအးမိ၊ ႏွာေစးေခ်ာင္းဆိုးျဖစ္ျခင္းကို ေလွ်ာ့က် ေစသည္။
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး
- အဟာရျြကယ္ဝ၍ ခြန္အားကို တိုးျမႇင့္ေပးသည္။
ခ်ိစ္(Cheese)
- ေနေရာင္အရနည္းေသာဤရာသီ တြင္ Vitamin D ႏွင့္ Calcium ဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ Cheesse ကိုစားသံုး သင့္သည္။
အသီးအႏွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္
- ကိုယ္ခံအား ေကာင္းမြန္ရန္ႏွင့္ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္မ်ားရရွိရန္လိုအပ္ သည္။
ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ေျပာင္း
- ခ်မ္းေအးေသာရာသီတြင္ ၄င္းတို့ ကို ေခ်ဖ်က္ျခင္းမွ ခႏၶာကိုယ္အပူဓာတ္ ကို ထုတ္လႊတ္ေပးႏိုင္သည္။
Tuna ငါး
- စည္သြပ္ဘူးပါ Tuna ငါးမ်ားသည္ ခံတြင္းၿမိန္ေစ၍ က်န္းမာေရးအတြက္ လည္း သင့္ေလွ်ာ္သည္။
Healthcare
23 Sept 2013
ေဆာင္းရာသီအတြက္ ရာသီစာ
Monday, September 23, 2013
Taunzalat