ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္ႏုိင္ေၾကာင္း
သုေတသီေတြက
ဆုိပါတယ္။ ယခင္ေလ့လာမႈအရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ေဂၚဖီလံုး၊
ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥလုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး
ေဆးဝါးအသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ႏုိင္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။
အထူးသျဖင့္
ဘ႐ုိကုိလီမွာပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို
ဖ်က္ဆီးပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
ယခုေလ့လာမႈအရ Cruciferous
အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ
မစားသူေတြထက္ ခံတြင္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္း၊
အစာမ်ိဳႁပြန္ကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အူမႀကီးနဲ႔ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇
ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၂ ရာခုိင္ႏႈန္း
ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
Good Health
shared by >>> http://www.facebook.com/nangmy.nangmy