အဆာသြတ္ဖို႔အတြက္ ဆိတ္သားကို သံုးပါတယ္။ ဆိတ္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းၿပီး အသားမႈန္႔၊ ဆား၊ မဆလာနဲ႔ နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း စဥ္းထားပါ။
ဆီပူအိုးတည္ၿပီး နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ဆိတ္သားထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ က်က္ေအာင္ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေရခန္းရင္ ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။ အသားမႈန္႔၊ ဆားထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္အိသြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥတစ္လံုးကို အကာနဲ႔ အႏွစ္ သပ္သပ္စီ ခြဲထားပါ။ ခ်ခါနီးမွာ သပ္သပ္ခြဲထားတဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ ထည့္ေမႊပါ။ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္သြား
အာလူးကို ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ ႏူးအိေနရင္ ဆယ္ၿပီး အခြံခြာ၊ င႐ုတ္ဆံုထဲ ထည့္၊ ေစးေနေအာင္ေထာင္းပါ။ အရသာအတြက္ ဆား၊ အသားမႈန္႔ ထည့္ၿပီး ေထာင္းရပါမယ္။
ကက္သလိတ္ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ေထာင္းထားတဲ့ အာလူးကို လက္ေပၚတင္ၿပီး ျပားပါ။ လက္ကို အာလူးမကပ္ေအာင္ သပ္သပ္ဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥအကာရည္ေလး စြတ္ၿပီး ကိုင္ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆိတ္သားအဆာကို ထည့္ပါ။ အေပၚက အာလူးေထာင္း အနည္းငယ္ ထပ္တင္ၿပီး ပိတ္ပါ။ အဆာေတြ ေပါက္မထြက္ေအာင္ အဆာကို အမ်ားႀကီး မထည့္ရပါဘူး။ ၿပီးေတာ့ ပူလည္း မပူရပါဘူး။ လံုးၿပီးသြားတဲ့အာလူးေတြကို
မီးအသင့္အတင့္နဲ႔ ဆီပူအိုးတည္ပါ။ နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီ
ထမင္းပူပူေလးကို ကက္သလိတ္ေၾကာ္ ဆီေလး ဆမ္း၊ ဆားေလးျဖဴးၿပီး အာလူးကက္သလိတ္ေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။