ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-စားေတာ္ပဲ 500 g ( green pea, yellow pea, marrow pea)
-ဆား၁ဇြန္း (စားပြဲတင္)
-ဆိုဒါမႈန္႕ ၁ဇြန္း (soda powder)
ပဲမ်ားကိုဇလုံတခုထဲမွာထဲ႔ ေရစိမ္ျပီးညသိပ္လိုက္ပါ။ ည ၉နာရီေလာက္ကစိမ္ရင္ မနက္အိပ္ရာႏိုးရင္ရပါျပီ။
ပဲမ်ားကိုဗန္းတခုထဲသို႔ ျဖန္႕ခင္းျပီးအဝတ္သန္႕သန္႕တခုအေပၚကအုပ္ထားျပီး ေရ မၾကာခဏျဖန္းေပးပါ
ေနာက္တေန႕ေလာက္မွာ အေညာင့္ေလးမ်ားေပါက္ေနတာေတြ႕ရပါမယ္။ အေညာင့္ေလးမ်ားရွည္မွၾကိဳက္ရင္နဲနဲထပ္ေစာင့္လိုက္ေပါ့ေနာ္။
ၾကိဳက္တဲ႔အေနေရာက္ျပီ ဆိုရင္ဆိုဒါေလးနယ္ျပီး နာရီဝက္ေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။
ျပီးရင္ အိုးက်ယ္က်ယ္မွာ ပဲနဲ႔ေရတန္းတူထားျပီး(ပဲထက္ေရေက်ာ္ေနရင္ ပဲမ်ားျပဲသြားတတ္ပါသည္) မီးမ်ႇင္းမ်ႇင္းထားျပီး စျပဳတ္ပါ။ဆား ၊ ထန္းညက္ခဲေလးမ်ားပစ္ထဲ႔ထားလိုက္ပါ။ (ထန္းညက္ညိဳေလးမ်ား၊ၾကံသကာမ်ား မရွိရင္ သၾကားထဲ႔ျပီး ပဲငံျပာရည္အေနာက္ စားပြဲတင္ဇြန္းတဝက္ထဲ႔ျပီးျပဳတ္လို႔ရပါတယ္ေနာ္)။
ျပီးရင္ ဇကာခံျပီးေရေအးေလးနဲ႔ေဆးခ်လိုက္ရင္ပဲေလးမ်ား မျပဲပဲအလုံးလိုက္ေလးရပါတယ္ေနာ္။
အရိအရြဲေလးမ်ားကင္းစင္ျပီးေျပာင္တင္းေနေသာပဲျပဳတ္ႏူးအိအိေလးရပါျပီ။
အဆင္ေျပက်ပါေစေနာ္။ http://htetfamily.com/2012/03/page/3/