Pages - Menu

11 Nov 2013

ပန္းသီး၏ အသံုးဝင္ပံုမ်ား

ကမာၻ႔ေနရာအနွံ႕မွာ ပန္းသီးအမ်ိဳးေပါင္းတစ္ေသာင္းနွစ္ေထာင္ေက်ာ္ ေပါက္ေရာက္တဲ႕အတြက္ ပန္းသီးဟာ ေနရာတိုင္းလိုလို ေတြ႔ရတဲ႕အသီးျဖစ္ပါတယ္။

ေရွးကေဆးပညာက်မ္းေတြမွာ ပန္းသီးဟာ အစာအိမ္နဲ႕ နွလံုးအတြက္ေကာင္းေစျပီး ကေလးမ်ားရဲ႕ ဝမ္းေဖာဝမ္းေရာင္မႈကို သက္သာေစေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရပါတယ္။

ပန္းသီးဟာ ေသြးထဲရွိ မေကာင္းတဲ႕ အဆီဓာတ္ကို ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွ စြန့္ထုတ္ေပးနိုင္ရံုသာမက သူ့မွာပါဝင္တဲ႕ ပက္တင္(Petin)ဆိုတဲ႕ ဓာတ္ေၾကာင့္ အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ေစတဲ႕ဓာတ္ေတြနဲ႕ အစာေတြကို ကင္းစင္ေစတဲ႕ အာနိသင္လည္းရွိပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ အဆိပ္ျဖစ္ေစတဲ႕ ဓာတုပစၥည္းေတြကို ကိုင္တြယိအလုပ္လုပ္ရသူေတြ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေတြကို ပန္းသီးမွန္မွန္စားသံုးဖို့ အၾကံျပဳထားပါတယ္။

ပန္းသီးကိုပါးပါးလွီး ေရသံုးဆနဲ႕ ထည့္ျပီးဆူေအာင္တည္ ျပီးရငိေႏြးေအာင္ထားျပီးေသာက္ပါက ေက်ာက္ကပ္နဲ႕ ဆီးအိမ္မွာတည္တဲ႕ ေက်ာက္ကိုလည္း ေက်ေစပါတယ္။

ပန္းသီးစားသံုးျခင္းျဖင့္ ေဆးဖက္ဝင္ေစတဲ႕ အျခားအာနိသင္ေတြကေတာ့ ေသြးအားနည္းေရာဂါ ေသြးတိုးေရာဂါ နွလံုးေရာဂါ အူေရာင္ျခင္းတို့ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပန္းသီးကို အခြံမႏႊာပဲစားရင္ ေခ်ာင္းဆိုး ပန္းနာ ရင္က်ပ္ပါ ေပ်ာက္ေစပါတယ္။

ထို့ေၾကာင့္ အဆင္းေရာ အရသာပါ ျပည့္စံုတဲ႕ပန္းသီးကို ရသာယန ေဆးပန္းသီးဟု တင္စားေခၚဆိုလိုက္ခ်င္ပါေတာ့သည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More