Pages - Menu

9 Nov 2013

စားေတာ္ပဲၿပဳတ္ရန္...

စားေတာ္ပဲ .......ဆန္ခ်င္ခြက္ (၅) ခြက္
စားေဆာ္ဒါမွဳန္. ......၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထန္းလ်က္ခဲအေသး..၂ ခဲခန္.( သို.) သၾကားညိဳ အနည္းငယ္
ဆီ.....................၁ ဇြန္း
ေရ....................ပဲအေပၚလက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.
စားေတာ္ပဲကို ၿပည္တြင္းေနသူမ်ားအလြယ္တကူ၀ယ္ရႏိူင္ေပမယ့္..ၿပည္ပမွာ
ရိွသူမ်ားကေတာ့..Green peas , Yellow peas , Mellow peas ဆိုၿပီး..
Ready To Use အထုပ္ေတြကို ဂရမ္နဲ.ရႏိူင္ပါတယ္..။

yellow peas က အခြံကြ်တ္မ်ားၿပီး..green peas ကေတာ့အခြံကြ်တ္သက္သာေစပါတယ္..။

ပဲကို ေရေဆးၿပီး တစ္ည ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ ။

စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၃ ပုံ ၁ပုံကိုပါထည့္ၿပီးစိမ္ထားေပးရပါမယ္...။

နံနက္လင္းတာနဲ. ပဲေတြကိုေရစစ္ၿပီး..ဇကာၿခင္းမ်ိဳးထဲၿဖန္.ထည့္ၿပီး..အ၀တ္စ
ကိုေရဆြတ္ၿပီးအုပ္ထားေပးပါ။

အ၀တ္စေၿခာက္သြားတာနဲ.ေရၿပန္ဆြတ္ၿပီးအုပ္ထားေပးရပါမယ္..။

အေညွာင့္ထြက္တာ ပုံမွန္ေလာက္ပဲဆိုရင္..ေနာက္တစ္ည အိပ္ ၿပီးၿပဳတ္လို.ရပါၿပီ အေညွာင့္ရွည္ရွည္ထြက္ခ်င္ရင္ေတာ့..ေနာက္ထပ္၁ည ထပ္ထားေပးရပါမယ္။
  ေရစိမ္ ၁ည ၊ အေညွာင့္ေဖာက္၁ည (သို.) ေရစိမ္၁ည၊
အေညွာင့္ေဖာက္ ၂ ည ၿဖစ္ပါတယ္။

အေညွာင့္ေပါက္ေနတဲ့စားေတာ္ပဲထဲကို ဆီ ၊စား ေဆာ္ဒါမွဳန္. ၊ ထန္းလ်က္ခဲ(သို.)
သၾကား ေရာထည့္ေမႊၿပီး.ေရကိုပဲအထက္လက္တစ္ဆစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ခန္.ေလးသာထည့္ၿပီး
 ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ေပးရုံပါပဲ။

ေရခမ္းလို.ပဲေတြက်က္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္.ေလာက္မွ..အဖုံးကိုဖြင့္ေပးပါ။
ထုိ(၁၀) မိနစ္ကအေငြ.နဲ.က်က္ေစတာမို.ပဲကိုအရသာထူးေစပါတယ္။

နည္းလမ္းမ်ိဳးစုံကိုမွီၿငမ္းၿပီး..ေနာက္ဆုံးစမ္းသပ္ထားတဲ့ပဲၿပဳတ္နည္းၿဖစ္ပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More