အစားအစာမ်ားတြင္ ေကာင္းက်ိဳးႏွင့္ဆိုးက်ိဳးႏ
(၁)ၾကက္၊ ၾကက္ဆင္အသည္းအျမစ္တြင္ ၆၉ မွ ၇၁ mg ဆုိဒီယမ္ပါ၀င္ၿပီး ဆုိဒီယမ္ပါ၀င္မႈနည္းပါးသည္။
သုိ႔ျဖစ္၍ အဆင့္သင့္စား အစားအေသာက္ မ်ားျဖစ္သည့္ ၀က္၊ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္တု႔ိကဲ့သို႔ ဥပါဒ္မမ်ားေစပါ။
(၂)သံဓာတ္အေနျဖင့္ (2.5 mg ) ပါ၀င္သည္။ သံဓာတ္ကမရွိမျဖစ္ လုိအပ္ေသာေသြးနီဥမ်ားကို ျဖစ္ေစသည္။ သံဓာတ္လုိအပ္ပါက အနီးမီးယားျဖစ္ေစသည္။
(၃)ၾကက္၊ၾကက္ဆင္အသည္းအျမစ္တုိ႔ကဇင့္(3mg)့နီးပါးပါ၀င္သျဖင့္ကိုယ္အားစနစ္အတြက္
ျဖည့္ဆည္းေပးႏုိင္သည္။
Selenium ပါ၀င္ၿပီး ယင္းက အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္၏ ခြန္အားျဖစ္သည့္ဗီတာမင္ C ႏွင့္ E တို႔ကို ခႏၶာကိုယ္အား ေပးစြမ္းသည္။
အသည္းအျမစ္တြင္ Choline လည္း ပါ၀င္ၿပီး ႏွလံုးအားေကာင္းေစသည္။
Myanmar News Media