Pages - Menu

3 Dec 2013

ၾကက္သားခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးခ်က္

ၿမန္မာၾကက္ခုတ္သား........................၅၀ က်ပ္သား
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးစိမ္း...........................၁ လုံး( အခြံခြါ ၊ အူတိုင္၊အေစ့ထုတ္)
ခ်င္း...............................................၁ တက္
ၾကက္သြန္နီ......................................၃ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................................၃ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....................................၂ လုံး( ၄စိတ္ခြဲ)
ဆီ..................................................၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ငါးငံၿပာရည္.......................................၃ ဇြန္း(............။.....)
သၾကား............................................၁ ဇြန္း
ပာင္းခတ္မွဳန္......................................အနည္းငယ္

ၾကက္သားေတြကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးစစ္ကာ ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ နႏြင္း
မွဳန္.၊ အေရာင္တင္မွဳန္.၊ ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴေရာေထာင္းတာတို.နဲ. နယ္
ၿပီး..နာရီ၀က္ခန္.ႏွပ္ထားပါ။

ႏွပ္ခ်ိန္ၿပည့္ၿပီဆို ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ၾကက္သြန္နီကို ေရႊအိုေရာင္ရသည္အထိ
ဆီသတ္ေပးပါ။

ၾကက္သြန္နီေတြေရႊအိုေရာင္ရၿပီဆို ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြထည့္ၿပီးဆီၿပန္
ကာအႏွစ္က်သည္အထိအဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ေပးပါ။

ၾကက္သားေတြ တစ္၀က္က်က္ေလာက္ႏွဳးအိၿပီဆို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားတဲ့
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေတြကိုေပါင္းထည့္ပါ။

ၾကက္သားေတြပာာခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးရဲ.အခ်ဥ္ဓါတ္ကိုၿပည့္၀စြာစုပ္ယူရန္မီးေအး
ေအးမွာ(၁၅) မိနစ္ခန္. ဆက္ၿပီးခ်က္ေပးပါ။

ေနာက္ဆုံး(၄) စိတ္ခြဲထားတဲ့ခရန္းခ်ဥ္သီးေတြေပါင္းထည့္ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာ
ပာင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္အရြက္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကိုအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More