Pages - Menu

3 Dec 2013

ဆြမ္းေမႊးရြက္အုန္းႏိူ.ေက်ာက္ေက်ာ

ဆြမ္းေမႊးရြက္အုန္းႏိူ.ေက်ာက္ေက်ာ( Pandan Jelly with coconut Milk)
**********************************************

ေရ.............................၁ လီတာ(သို.) ၄ ခြက္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး
ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္..........၆ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား.......................၃၀၀ ဂရမ္
အုန္းႏိူ.စစ္စစ္................၂၅၀ မီလီမီတာ
ဆြမ္းေမႊးရြက္အရည္........ ၂၀၀ မီလီလီတာ
ဆား............................အနည္းငယ္

ဆြမ္းေမႊးရြက္ ၂၀၀ မီလီလီတာ ရဖို.ဆြမ္းေမႊးရြက္ ၂၀ ရြက္ေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး..ေရႏွင့္အတူေရာၿပီးေဖ်ာ္ရည္ၾကိတ္စက္မွာၾကိတ္ၿပီး..ဇကာနဲ.
စစ္ယူထားပါ။

ဆြမ္းေမႊးရြက္အရည္နဲ. အုန္းႏိူ.ကိုသီးသန္.စီထားၿပီး..က်န္အရာေတြကိုထက္
၀က္စီခြဲလိုက္ပါ။

ပထမတစ္လႊာအုန္းႏိူ.ေက်ာက္ေက်ာရည္အတြက္..ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္.ကို
ခ်န္ၿပီးသၾကား၊ ဆား၊ ေရ၊ အုန္းႏို.တို.ကိုေရာက်ိဳပါ။

ဆူလာလွ်င္မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီးေက်ာက္ေက်ာမွဳန္.ကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။

(၅) မိနစ္ေလာက္က်ိဳၿပီး..အေအးခံမည့္ဗန္းထဲသို.ေလာင္းခ်ပါ။

အုန္းႏိူ.ေက်ာက္ေက်ာရည္အေတာ္ေလးေေအးခဲသြားၿပီဆိုမွ..ဆြမ္းေမႊး
ေက်ာက္ေက်ာရည္ကိုလည္း..ပထမနည္းအတိုင္းၿပဳလုပ္ၿပီး..အုန္းႏို.ေက်ာက္
ေက်ာေပၚသို.ေလာင္းခ်ေအးခံပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More