ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ငရုတ္သီးေထာင္း
*********************
ကင္ပြန္းခ်ဥ္....................၁ စည္း
ၾကက္သြန္နီ.....................၁လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................၃ တက္
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္...........၅ ေတာင့္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွုန္. ..........အနည္းငယ္စီ
ပဲဆီသန္.သန္. .................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ေတြကိုႏုတဲ့အပိုင္းေတြေၿခြယူၿပီးေရေဆး၊စစ္ထားကာဆူေနတဲ့
ေရေႏြးမွာ ၃ မိနစ္ခန္.ၿပဳတ္ၿပီးအခ်ဥ္ရည္ေတြကို စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္နဲ.ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဦးစြာညွက္ေနေအာင္ထာင္းပါ။
ဆားနဲ.ပာင္းခတ္မွဳန္.ကိုလည္းထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီေတြကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ၿပီး...ငရုတ္က်ည္ေပြ.ၿဖင့္ပြတ္
ေခ်ေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးၿပဳတ္ထားတဲ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြကိုထည့္ၿပီးသမသြားေအာင္
ထပ္မံပြတ္ေခ်ေပးပါ။
ဆီစိမ္းသန္.သန္.ေလးေလာင္းၿပီး..ပဲပာင္းရည္၊ ပာင္းခ်ိဳရည္တို.နွင့္တြဲဖက္
သုံးေဆာင္ပါ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္....................၁ စည္း
ၾကက္သြန္နီ.....................၁လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................၃ တက္
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္...........၅ ေတာင့္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွုန္. ..........အနည္းငယ္စီ
ပဲဆီသန္.သန္. .................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ေတြကိုႏုတဲ့အပိုင္းေတြေၿခြယူၿပီးေရေဆး၊စစ္ထားကာဆူေနတဲ့
ေရေႏြးမွာ ၃ မိနစ္ခန္.ၿပဳတ္ၿပီးအခ်ဥ္ရည္ေတြကို စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္နဲ.ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဦးစြာညွက္ေနေအာင္ထာင္းပါ။
ဆားနဲ.ပာင္းခတ္မွဳန္.ကိုလည္းထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီေတြကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထည့္ၿပီး...ငရုတ္က်ည္ေပြ.ၿဖင့္ပြတ္
ေခ်ေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးၿပဳတ္ထားတဲ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြကိုထည့္ၿပီးသမသြားေအာင္
ထပ္မံပြတ္ေခ်ေပးပါ။
ဆီစိမ္းသန္.သန္.ေလးေလာင္းၿပီး..ပဲပာင္းရည္၊ ပာင္းခ်ိဳရည္တို.နွင့္တြဲဖက္
သုံးေဆာင္ပါ။