Pages - Menu

3 Dec 2013

ငါးသေလာက္ေပါင္း

ငါးသေလာက္ေပါင္း

************
ငါးသေလာက္ငါး...................၅၀ က်ပ္သား
ေရွာက္သီး...........................၁/၄ စိတ္
ၾကံရိုး(၈) လက္မအရြယ္.........၂ ေခ်ာင္း
စပါးလင္............................၃ ပင္
ၾကက္သြန္နီ.......................၃ လုံး( အကြင္းလိုက္လွီးပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.....................၅ တက္(ပါးပါးလွီး )
ခရမ္းခ်ဥ္သီး....................၂လုံး( ခပ္ထူထူပါးပါးလွီး)
ဆား..............................၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ပာင္းခတ္မွဳန္. .................၁ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း)

ငါးသေလာက္ေပါင္းေတာ့မယ္ဆိုရင္...ပထမဆုံးငါးသေလာက္ေတြကိုေရ
ေဆး ေရစစ္ၿပီးေရွာက္ရည္ညွစ္ခ်ကာ..ဆား၊ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အနည္းဆုံး
၄၅ မိနစ္ခန္.ႏွပ္ထားပါ။

ၾကံရိုး( ၂) ေခ်ာင္း ကို အနည္းငယ္ထုၿပားၿပီးေပါင္းမည့္ေအာက္ေၿခမွာၿဖန္.ခင္းပါ။

ႏွပ္ထားတဲ့ငါးသေလာက္ေတြကို ၿဖန္.ခင္းၿပီး..စပါးလင္ကိုဓါးၿပားရိုက္ကာထုံးခ်ည္
ကာထည့္ၿပီး..အဖုံးပိတ္ကာ အရိုးႏွဴးသည္အထိေပါင္းပါ။

ငါးသေလာက္ႏွဴးအိၿပီဆို ..အသားေတြကို သီးသန္.ပန္းကန္ထဲခပ္ထုတ္
ထားၿပီး..လက္က်န္ေပါင္းရည္ကိုလည္းသီးသန္.စစ္ယူထားပါ။

ငါးသေလာက္ေတြႏွဴးအိၿပီဆိုရင္...ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ.ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴကို နႏြင္းမွဳန္.၊ အေရာင္တင္မွဳန္.တို.ႏွင့္ဆီသတ္ေပးပါ။

ဆား၊ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နွင့္အရသာသြင္းပါ။စစ္ထုတ္ထားတဲ့ေပါင္းခံရည္ကို
လည္းထည့္ေပါင္းေပးပါ။

ေနာက္ဆုံးခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္းေတြထည့္ၿပီးရင္..ငါးသေလာက္ေတြကိုလည္း
ေပါင္းထည့္ပါ( မေၾကမႊသြားေစရန္အထူးဂရုၿပဳပါ)

နံနံပင္ေလးအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More