ပဲပုတ္ ၊ ဂ်ဴးၿမစ္ ၊ ေၿမပဲေထာင္းေၾကာ္
***********************
ပဲပုတ္အပါး......................၁၀ ခ်ပ္
ဂ်ဴးၿမစ္............................၂၀ က်ပ္သား
ေၿမပဲေလွာ္........................၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ......................၄ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.....................၁၀တက္
ငရုတ္ၾကန္းမွဳန္. ................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္. ................သင့္ရုံ
ပဲပုတ္ေတြကို အလ်ားလက္မ၀က္ အနံ၁စင္တီမီတာအပိုင္းမ်ားၿဖစ္ေအာင္ကပ္ေၾကးနဲ.ညွပ္ပါ။
ဂ်ဴးၿမစ္ေတြကို လက္မ၀ေလာက္လွီးၿဖတ္ၿပီးေရေဆး..စစ္ထားပါ။(ၿဖစ္ႏိူင္ပါက
ေနပူမွာ ၁နာရီေလာက္လွန္းထားပါ)
ေၿမပဲေလွာ္ေတြကို လုံးၿခမ္းကြဲေလာက္သာေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ အၿဖဴေတြကိုအရြယ္ညီပါးပါးေလးေတြလွီးပါ...။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီမ်ားမ်ားၿဖင့္ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴေတြကို ၾကြပ္ေနေအာင္
သီးသန္.စီေၾကာ္ၿပီး.ဆီစစ္အေအးခံထားပါ။
ေနလွန္းထားေသာဂ်ဴးၿမစ္ေတြကိုလည္း..ဆီပူပူမွာ..ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆီ
စစ္ထားပါ...။
ပိုလွ်ံေနေသာဆီမ်ားကို စစ္ထုတ္ယူထားၿပီး..လက္က်န္ဆီအနည္းငယ္မွာ
ပဲပုတ္ေတြကိုလည္း..ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။ (သတိၿပဳရမွာက ပဲပုတ္ေၾကာ္ခ်ိန္
မွာမီးကိုေလွ်ာ့ခ်ထားရမွာၿဖစ္ၿပီး..မတူး ၊မခါးေအာင္သတိၿပဳေၾကာ္ပါ။
ေနာက္ဆုံး..ဆီအနည္းငယ္ေလးမွာ..နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ကိုဆီသတ္ၿပီး
ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္.မ်ားထည့္ၿပီးအိုးကင္းပူတိုက္တဲ့ပုံစံၿပဳလုပ္ပါ(မီးမၿပင္းေစရ)
ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္.လည္းေပါင္းထည့္ပါ။
ေၿမပဲေထာင္းကိုဦးစြာထည့္ၿပီး..ပဲပုတ္၊ ဂ်ဳးၿမစ္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴေၾကာ္မ်ားထည့္ၿပီး...သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ရင္..ပုံမွာၿပထားသလို အဆင္ေၿပေၿပ..ဂ်ဴးၿမစ္၊ ပဲပုတ္၊ ေၿမပဲေထာင္းေၾကာ္ေလးရပါၿပီ..။