ခရမ္းသီး..........၂ လုံး
ရုံးပတီသီး.........၅ ေတာင့္
ပဲေတာင့္ရွည္.....၁၀ ေတာင့္
ပုစြန္ေၿခာက္......၁ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )
ငရုတ္သီးစိမ္း.....၁၀ ေတာင့္
စိမ္းစားငပိ......... အနည္းငယ္
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. အနည္းငယ္စီ
ပထမဦးဆုံး ငပိနဲ.ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုေ ရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ ၊အေအးခံၿပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းသီးကို မိမိလိုခ်င္သလိုပုံစံေလးေတြ လွီးၿပီးဆားရည္စိမ္ထားပါ။
ပဲေတာင့္ရွည္ေတြကိုလည္း၁လကၼ အရြယ္လွီးၿဖတ္ထားပါ။
ရုံးပတီသီးကို ၂ပိုင္း (သို.) ၃ ပိုင္းေလာက္လွီးၿဖတ္ပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္ကိုလည္းမညွက္တည ွက္ေထာင္းပါ
ဒန္အိုးတစ္လုံးမွာ ခရမ္းသီး၊ ပဲေတာင့္ရွည္ ၊ ရုံးပတီသီးေတြနဲ.အတူ ပုစြန္ေၿခာက္ေထာင္း ၊ ငပိ ၊ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို. ထည့္ကာ ေရအနည္းငယ္
ေလးၿဖည့္စြက္ကာ အဖုံးပိတ္ၿပီးစတင္အပူေပးပါ။
တစ္ပြက္ဆူလာၿပီဆိုရင္..ေထာင ္းထားတဲ့ ငပိနဲ.ငရုတ္သီးအေရာကိုထည့္ေ ပး
ၿပီး..နွဳးလာၿပီး..ေရအနည္းင ယ္ေလးက်န္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ... သုံးေဆာင္ပါ။
ရုံးပတီသီး.........၅ ေတာင့္
ပဲေတာင့္ရွည္.....၁၀ ေတာင့္
ပုစြန္ေၿခာက္......၁ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း )
ငရုတ္သီးစိမ္း.....၁၀ ေတာင့္
စိမ္းစားငပိ......... အနည္းငယ္
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. အနည္းငယ္စီ
ပထမဦးဆုံး ငပိနဲ.ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုေ
ခရမ္းသီးကို မိမိလိုခ်င္သလိုပုံစံေလးေတြ
ပဲေတာင့္ရွည္ေတြကိုလည္း၁လကၼ
ရုံးပတီသီးကို ၂ပိုင္း (သို.) ၃ ပိုင္းေလာက္လွီးၿဖတ္ပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္ကိုလည္းမညွက္တည
ဒန္အိုးတစ္လုံးမွာ ခရမ္းသီး၊ ပဲေတာင့္ရွည္ ၊ ရုံးပတီသီးေတြနဲ.အတူ ပုစြန္ေၿခာက္ေထာင္း ၊ ငပိ ၊ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို. ထည့္ကာ ေရအနည္းငယ္
ေလးၿဖည့္စြက္ကာ အဖုံးပိတ္ၿပီးစတင္အပူေပးပါ။
တစ္ပြက္ဆူလာၿပီဆိုရင္..ေထာင
ၿပီး..နွဳးလာၿပီး..ေရအနည္းင
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb