Pages - Menu

26 Jan 2014

မိန္းကေလးမ်ား အတြက္ မႈိ



လတ္ဆတ္ေသာ မိႈမ်ား စားသံုးျခင္းသည္ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့နည္း က်ဆင္း ေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေထာက္ခံ ခဲ့ၾကသည္။

သုေတသန ေလ့လာမႈ စစ္တမ္းမ်ားအရ ေန႔စဥ္ မႈိစားသံုးျခင္းျဖင့္ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ အဖုအႀကိတ္မ်ား ထြက္လာႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးလိုက္ေၾကာင္း သိရသည္။

မိႈအေျခာက္ မ်ားတြင္ ရင္သား ကင္ဆာ ကာကြယ္ႏိုင္မႈ စြမ္းရည္ အနည္းငယ္ က်ဆင္း ေနတတ္ၿပီး ရင္သားကင္ဆာ ၿခိမ္းေျခာက္မႈကို (၅၀)ရာခိုင္ႏႈန္းမွ်သာ ဟန္႔တား ႏိုင္ခ်ိန္တြင္ လတ္ဆတ္ေသာ မိႈမ်ားက (၆၄)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ တားဆီးႏိုင္ေၾကာင္း တရုတ္ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ထိုရလဒ္ကို ဆက္လက္ စီစစ္ၿပီးေနာက္ အခ်ိဳ႕ေသာ မိႈစားမ်ားသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာ ဟန္႔တား ႏိုင္ေျခသည္ (၉၀)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ထိုးတက္ သြားေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့ၾကသည္။

ႏိုင္ငံတကာ ကင္ဆာ ဂ်ာနယ္တြင္ ေရးသား ေဖာ္ျပမႈအရ မိႈစားျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာကို တားဆီးႏိုင္ျခင္း ဆိုသည္မွာ သက္ေသ မရွိေသးဘဲ အတည္ျပဳခ်က္ လိုအပ္ ေနေသးေၾကာင္း ပါရွိသည္။

သို႔ေသာ္လည္း ဓာတ္ခြဲခန္း စမ္းသပ္ခ်က္မ်ား အရ မိႈအတြင္းရွိ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ားသည္ ကင္ဆာ ျဖစ္ေစသည့္ အႀကိတ္မ်ားကို ဖ်က္ဆီး တတ္သည့္ ဂုဏ္သတၱိ အထင္အရွား ရွိေနၿပီး လူ၏ ကိုယ္ခံ စြမ္းအား စနစ္ တစ္ခုလံုးကို လံႈ႕ေဆာ္ေပးေၾကာင္း သိရွိ လာရသည္။

အျခား အေထာက္အထားမ်ား အရ မိႈသည္ ရင္သား ကင္ဆာ တိုက္ဖ်က္မႈ ေဆး၀ါးမ်ားႏွင့္ အာနိသင္ အတူတူရွိၿပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ Oestrogen ဟိုမုန္းမ်ား ထြက္လာျခင္းကို ပိတ္ပင္ ေပးေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။

ျမ၀တီ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More