Pages - Menu

30 Jan 2014

ပဲနီေလးႏွင့္မုန္လာဥနီဟင္းခ်ိဳ



ပဲနီေလး................၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္ကန္လုံး)
ၾကက္သြန္နီ............၁ လုံး
မုန္လာဥနီေသးေသး....၁ လုံး ( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..............၃ တက္ (.......။.....)
ခ်င္းေသးေသး............၁ တက္ ( .....။......)
မဆလာမွဳန္. .............၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. ...သင့္ရုံ

ပဲနီေလးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီးၿပဳတ္ပါ ( ၿပဳတ္ေနခ်ိန္အတြင္းဆားမထည့္ရ )

ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးေလးလွီးၿပီး..ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ထားပါ။

လက္က်န္ဆီမွာ...ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့...ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ခ်င္း ကိုနႏြင္းမွဳန္.ေလး
အနည္းငယ္ႏွင့္ဆီသတ္ပါ..။

ေမႊးလာၿပီဆိုရင္...မုန္လာဥနီေတြထည့္ေပါင္းပါ။ မုန္လာဥနီႏွဴးအိခ်ိန္ေလာက္
မွ..မဆလာမွဳန္.ကိုထည့္ေပါင္း.ပါ..။

ပဲၿပဳတ္တာႏွဴးအိၿပီဆိုရင္..ဆီသတ္ထားတဲ့အေရာကိုအားလုံးထည့္ပါ။

ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.ေလးနဲ.မိမိႏွစ္သက္သလိုအရသာၿဖည့္စြက္ပါ...။

မီးေအးေအးမွာတစ္ပြက္ဆူပုံစံၿဖင့္ အားလုံးႏွဴးအိေပ်ာ္၀င္သည္အထိတည္ေပးပါ။

ေနာက္ဆုံးၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးထည့္ကာ..ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးအလွဆင္သုံးေဆာင္ပါ။

ႏွစ္သက္ပါက ဆူးပုတ္ရြက္ ၊ ေဂၚရခါးညႊန္. ၊ မုန္ညွင္းၿဖဴ ေလးေတြကို ဟင္း
ရည္ဆူေနခ်ိန္မွာထည့္ခပ္ေပးႏိူင္ပါတယ္...။


ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More