Pages - Menu

18 Jan 2014

ေဆးဖက္ဝင္ ငရုတ္သီး

င႐ုတ္ပင္ကို ႐ုကၡေဗဒ အေခၚအေဝၚ အရ capsicum annuum ဟု ေခၚသည္။ 
ကမၻာေပၚတြင္ င႐ုတ္သီး စားသံုးသူ အေတာ္မ်ားမ်ား ရွိေပသည္။

က်န္းမာေရး သုေတသီမ်ားက င႐ုတ္သီး၏ ပါဝင္ပစၥည္း မ်ားကို ေလ့လာ စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ဗီတာမင္ C ၊ သံဓာတ္၊ သတၲဳဓာတ္၊ ကယ္လ္စီ ယမ္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ B နွင့္ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္ဓာတ္

 တို္႔ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။ 

င႐ုတ္သီးကို သင့္တင့္သည့္ ပမာဏ စားသံုးေပး ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေရာဂါႏွင့္ ေသြးတြင္း ကိုလက္ စထေရာလ္ မ်ားျခင္းတို႔ ျဖစ္ ႏိုင္ေျခကို ထိန္းသိမ္း ႏိုင္သည္ဟုလည္း သိရသည္။

ရိုးရားေလး က်န္းမာေရး

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More