Pages - Menu

18 Jan 2014

ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါ

 
ေျပာင္းဖူး စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုး က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏိုင္သည္ဟု ကေနဒါ ေဆးသိပၸံ ပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသန ျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပ ထားသည္။

ေျပာင္းဖူးသည္ ပူေႏြး စိုစြတ္ေသာ ရာသီဥတုတြင္ ျဖစ္ထြန္းေသာ အသီးအႏွံ တမ်ိဳး ျဖစ္သည္။ ေျပာင္းဖူးသည္ ခ်ိဳေသာ အရာသာရွိသည့္ အျပင္ အနည္းငယ္ ဖန္ေသာ အရသာလည္း ရွိသည္။

ေျပာင္းဖူးတြင္ ဗီတာမင္ ဘီ1၊ ဗီတာမင္ ဘီ5၊ ဗီတာမင္ စီ၊ ေဖာ့စရပ္စ္၊ မဂၢနီစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည္။ ထို႔အျပင္ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ႏွင့္ အသားဓာတ္မ်ားလည္း ပါ၀င္သည္။

ေျပာင္းဖူး ပံုမွန္ စားသံုးေပးပါက ႏွလံုး ေသြးေၾကာမ်ားကို သန္မာေစသည္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာ စီးဆင္းမႈကို အေထာက္အကူ ျပဳေစသည္။ ထို႔အျပင္ အူမႀကီး ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္သည္ဟု အဆိုပါ သုေတသန ျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

ထို႔ေၾကာင့္ ေျပာင္းဖူး စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ရံု သာမက ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏိုင္သည္ဟု ကေနဒါ ေဆးသိပၸံ ပညာရွင္ မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

မင္းေစာထက္

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More