Pages - Menu

26 Jan 2014

ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္နိုင္ေအာင္ ေဂၚဖီထုပ္စားပါ

ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ့ ဘရိုကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လိုမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား၀င္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္ တစ္ၾကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္ နိုင္ေၾကာင္း သုေတသီ ေတြက ဆိုပါတယ္။

 ယခင္ ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘရိုကိုလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ့ မုန္လာဥလိုမ်ဳိး Cruciferous အမို်းအစား ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္ နိုင္ျပီး ေဆး၀ါး အသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ နိုင္မယ္လို့ ေမွ်ာ္လင့္ ထားပါတယ္။ 

 အထူးသျဖင့္ ဘရိုကိုလီမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဆာဖိုရက္ဖိန္းဟာ ဆီးကိ်တ္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီး ပစ္နိုင္တယ္လို့ ေတြ့ရိွ ခဲ့ပါတယ္။ 

ယခု ေလ့လာမႈ အရ Cruciferous အမို်းအစား ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္ တစ္ၾကိမ္ စားသူေတြဟာ မစား သူေတြထက္ ခံတြင္း ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ရာခိုင္နႈန္း၊ အစာမ်ိဳးျပန္ ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ ရာခိုင္နႈန္း၊ အူမၾကီးနဲ့ သားျမတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ ရာခိုင္နႈန္းနဲ့ ေက်ာက္ကပ္ ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၃၂ရာခိုင္နႈန္း ေလွ်ာ့ခ် နိုင္ေၾကာင္း ေတြ့ရိွ ခဲ့ပါတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More