ဆန္လံုးညိွ၊ ဟင္းရြက္စံု ထမင္းေၾကာ္ ခ်က္နည္းပါ။ ဆန္လံုးညိွမွာ ရုိးရုိး
ဆန္ျဖဴထက္ ဗီတာမင္ ဘီ၊ သံဓာတ္ ေတြ ပိုျပီ ပါ၀င္တဲ႔အျပင္
ဆီခ်ဳိေရာဂါရွိသူေတြအတြက္ အလြန္ သင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။ ဆန္လံုးညိွက ဖြယ္ျပီ
ကစီဓာတ္နည္းတာမို႔ ၀ိတ္ခ်ခ်င္သူေတြ စားမယ္ဆုိလည္း သင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။
ဆန္လံုးညိွကို ဒီအတုိင္း ထမင္းခ်က္သလုိ၊ ခ်က္စားႏုိင္ျပီ။ ဆန္လံုးညိွက
ဆန္ၾကမ္းဆုိေပမယ္႔ ဆန္လံုးညိွကုိ ထမင္းေၾကာ္ အေနနဲ႔ အရမ္းစားေကာင္းတာမုိ႔
ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္လံုးညိွ (ခ်က္ျပီသား) – ၂ခြက္စာ (ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလို Rice cooker နဲ႔ခ်က္ေပးပါ)
- သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁ဥ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ပန္းေကာ္ဖီ(အစိမ္း) – ၁ခု (အတံုး လတ္မ်ားတံုးပါ)
- မုန္လာဥနီ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
- ေဘာ္က်ိတ္ ပုဇြန္ – ၁၀က်ပ္သား (အခြံႏႊာေပးထားပါ)
- ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ဥ ႏွင္႔ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ကို ေရာေမႊျပီ ေလာင္းထည္႔ျပီ ေရႊေရာင္သန္းလာလွ်င္ တဖက္လွန္ေပးျပီ က်က္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို လိပ္ျပီ အ၀ုိင္း ပါးပါး လွီးေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ သံလြင္ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ ပုဇြန္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ တုိ႔ကုိ ၂မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆန္လံုးညိွ၊ ၾကက္ဥ၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ေရာထည္႔ျပီ သမေအာင္ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၄။ အရသာရွိေသာ ဆန္လံုးညိွ၊ ဟင္းရြက္စံု ထမင္းေၾကာ္ကို ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6825