Pages - Menu

26 Jan 2014

မႏၲေလးပဲကပ္ေၾကာ္

မႏၲေလးပဲကပ္ေၾကာ္ကို အိသက္အေမက မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည့္စားတတ္တယ္။
အိသက္ကေတာ့ ဒီတိုင္းေလးပဲ စားရတာႀကိဳက္ပါတယ္။
ခ်င္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားလို႔ ေကာင္းတဲ့ မႏၲေလးပဲကပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးပါေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
............................
• ပဲကတီၱပါ (Red Bean) - ဆန္ခ်ိန္ခြက္၁ခြက္
(ပဲလြန္းရရင္ ပဲလြန္းနဲ႔လုပ္ပါ) or Red Kidney Bean Tin
• ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ဆန္ခြက္ တစ္၀က္
• ဆန္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမြာ
• ဆား - အခ်ဳိဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - အနည္းငယ္ (ဓားႏုတ္ေပါက္ၿပီး)
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ေဆာ္ဒါ - အခ်ဳိဇြန္းတစ္၀က္

ျပဳလုပ္နည္း
...............
၁။ ပဲမ်ားကို ႏူးသြားေအာင္ ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ပဲကို ေျခပါသည္။

၂။ ဘူးပဲကိုသုံးမယ္ဆိုရင္ ျပဳတ္စရာမလိုဘဲ
ေရစစ္ကာတန္းေျခႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ဆား၊ ေဆာ္ဒါ၊ ခ်င္း၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ေထာင္းထားတာမ်ား ေရာေမႊ ကာ အေနေတာ္အျပားေလးမ်ားျပားကာ
မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။

၄။ ေၾကာ္ေနရင္းနဲ႔ကို ခ်င္းနံ႔သင္းေနတဲ့ မႏၲေလးပဲေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ ရာအခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္း၊
သူ႕ခ်ည္းသတ္သတ္ေသာ္လည္းေကာင္း စားႏိုင္ပါတယ္။


Htet Family's Creation
www.htetfamily.com


 ခ်င္းနံ.ေမႊးမႏၱေလးပဲေၾကာ္
*****************

ဘိုကိတ္ပဲ...............၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေကာက္ညွင္းမွဳန္. .....၃ ဇြန္း ( ထမင္းစား ဇြန္း)
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............၃ တက္
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. .အနည္းငယ္စီ

ဘိုကိတ္ပဲကို အနည္းဆုံး(၃) နာရီခန္.ေရၾကိဳစိမ္ၿပီးႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
( ေရခမ္းပါေစ...မအိၿပဲသြားပါေစႏွင့္ )

ထိုစဥ္အတြင္းခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုညွက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။

ပဲႏွဴးၿပီဆိုရင္ေတာ့..ငရုတ္ဆုံမွာထည့္ၿပီးမညွက္တညွက္ေထာင္းပါ။

ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာ ေထာင္းထားေသာပဲ ၊ ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴအေရာ၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္. ၊ အရသာထည့္ၿပီး..ေရကိုလို
အပ္သေလာက္အနည္းငယ္ခ်င္းစီထည့္ၿပီး..ေစးေထြးေထြးအေနအထားမ်ိဳး
ေလာက္နယ္ပါ...။

ဒိုးၿပား၀ိုင္းၾကီးၾကီးအရြယ္ေတြ၀ိုင္းကာ ဆီပူပူမွာ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေၾကာ္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More