Pages - Menu

15 Feb 2014

ပုစြန္ဟင္း

ပုစြန္အလတ္အရြယ္..........၁၀ ေကာင္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............၅လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............၅ တက္
ၾကက္သြန္နီ..............၁ ၿခမ္း
ငရုတ္ပြေတာင့္..........၁ေတာင့္
နံနံပင္.....................အနည္းငယ္

ပုစြန္ေတြကို..ေခါင္းခ်ိဳးပါ( ေခါင္းခ်ိဳးသည္ဆိုရာ၀ယ္..ပုစြန္ႏွာေမာင္း၊ ရင္အုံက
ေလပဟပ္ေတြ၊ ေၿခေခ်ာင္း ၊လက္ေခ်ာင္းေတြကိုခြာထုတ္ၿခင္းသာၿဖစ္ပါတယ္)
ေခါင္းထိပ္ပိုင္းမွာရိွတဲ့..အဆီေတြမပါသြားေအာင္ေတာ့..ဂရုစိုက္ဖို.လိုပါတယ္။

ေက်ာရိုးတစ္ေလွ်ာက္..ေခ်းအိမ္တန္းေလးကိုလည္းထုတ္ေပးပါ။အၿမီးေလး
ေတာ့ခ်န္ထားေပးဖို.လိုပါတယ္..။

ၿပီးရင္..ငံၿပာရည္ ၁ဇြန္း ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္အတူနယ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ + အၿဖဴ ကိုေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို..ႏဳပ္ႏုပ္ေလးစဥ္းပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာင္းထားတဲ့..ၾကက္သြန္နီ+ၾကက္သြန္ၿဖဴအေရာကို..
နႏြင္း ၊ အေရာင္တင္မွဳန္.ေလးနဲ.အတူဆီသတ္ပါ..။

အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပါင္းထည့္ၿပီး....ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားအႏွစ္က်သည္အထိခ်က္ပါ..။

အႏွစ္က်ၿပီး..ဆီၿပန္လာလွ်င္..ပုစြန္.၊ပါးပါးလွီးထားတဲ့..ငရုတ္ပြေတာင့္ေတြ
ထည့္ၿပီး..သမေအာင္ေမႊေပးပါ...။

ထည့္လိုက္တဲ့..ပုစြန္၊ ငရုတ္ပြ ကထြက္လာတဲ့အရည္ခမ္းကာနီးရင္..အရသာ
ကို(လိုအပ္ရင္) ထပ္မံၿဖည့္စြက္ႏိူင္ပါတယ္..။

ေနာက္ဆုံ..ဆီၿပန္ခါစၿပဳလာလွ်င္..နံနံပင္ေလးထည့္ကာ..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါ
တယ္..။( ဆီၿပန္ၾကီး..မဟုတ္သလို..အရည္က်ဲလဲမဟုတ္ပဲ..ခရမ္းခ်ဥ္အႏွစ္
ေလးနဲ..ေဖေဖၾကိဳက္တဲ့..ပုစြန္ဟင္း )

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More