Pages - Menu

15 Feb 2014

ငွက္ေပ်ာဖူးသုပ္

ငွက္ေပ်ာဖူး................ ၁ ဖူး

ၾကက္သြန္နီ................ ၂ လုံး..
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............... ၁၀ တက္
ေၿမပဲ.........................၁/၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ႏွမ္း..........................၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား..........................အနည္းငယ္
ပာင္းခတ္မွဳန္. ..............အနည္းငယ္

ငွက္ေပ်ာဖူးရဲ.အၿပင္အရင့္ခြံေတြဖယ္ထုတ္ၿပီး..ပါးပါးလွီးကာေရစိမ္ထားပါ။

အိုးတစ္လုံးတြင္ဆားအနည္းငယ္၊နႏြင္းမွဳန္.တို.ခပ္ၿပီး ေရေႏြးဆူဆူမွာ ႏွဴး
သည္အထိ.ၿပဳတ္ပါ...။ထို.ေနာက္ဇကာဆစ္ခုထဲသို.စစ္ထုတ္ၿပီး..ေအးသြား
သည္အထိေရေအးေလာင္းခ်ပါ။( ေရခဲရိွလွ်င္ ေရခဲေရထဲ၅မိနစ္ခန္.စိမ္ထားပါ

ထို.ေနာက္ေရမ်ားအားလုံးကုန္စင္သည္အထိ..ညွစ္ထုတ္ပါ။

ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူၿပီးဆီစစ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုႏဳပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး...ဆီအနည္းငယ္မွ..ဆီသတ္ပါ..နႏြင္းမွဳန္.ေလး
ပါတယ္ဆိုရုံေလာက္ထည့္ၿပီး..ၾကြပ္ရြသည္အထိဆီသတ္ေပးပါ..။

ေၿမပဲကိုေလွာ္ၿပီး..အခြံခြ်တ္ကာမညက္တညက္ေလးေထာင္းပါ။
ႏွမ္းေတြကိုလည္းေလွာ္ၿပီး...သန္.စင္ထားပါ..။

အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုမွာအားလုံးေရာထည့္ၿပီးနွံ.ေအာင္နယ္ပါ..
အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ပါက..သံပုရာရည္(သို.) မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္ေပးႏိူင္ပါတယ္..။

ေၿမပဲေထာင္း(သို.) သီဟိုဠ္ေစ့ေၾကာ္ေလးေတြေထာင္းၿပီးအလွဆင္ႏိူင္သလို..
ဘဲဥအငံေလးနဲ.တြဲစားရင္ေတာ့..အလိုက္ဖက္ဆုံးပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More