Pages - Menu

15 Feb 2014

ရွဳးရွဲ ငါး ၊ ငါးပိရည္ခ်က္...

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့....

(၁) ငါးၾကင္းၿဖဴခုတ္သား.......(၃၀)က်ပ္သား..
(၂) ငါးငပိရည္....................(၁၀)က်ပ္သား...
(၃) ၾကက္သြန္နီ..................(၃) လုံး.....
(၄) ၾကက္သြန္ၿဖဴ.................(၁၀)တက္
(၅) ငရုတ္သီးစိမ္း.................မိမိနွစ္သက္သလို..
(၆) ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. ........အနည္းငယ္..
ကဲ..ဒါဆို..ခ်က္လို.ရပါၿပီ....တၿခားပာင္းခတ္မွဳန္.ေတြကိုေတာ့မေၿပာ
ေတာ့ပါဘူး...ခ်က္ရင္း...ေၿပာေပးသြားေတာ့မယ္....။

ေစ်း၀ယ္ၿပန္လာၿပီဆိုတာနဲ.ငါးကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး...ဆားမ်ားမ်ားေလးနဲ.
နယ္သိပ္ထားလိုက္ပါ.။(ငါးအသားေတြတင္းသြားေစရန္)

တစ္ခ်ိန္တည္းမွာပဲ..ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.မီးေအးေအးမွက်
ေနေအာင္က်ိဳေပးပါ...။ၿပီးရင္ဇကာတစ္ခုနဲ.စစ္ယူထားပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့..အခြံခြါထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ. ငရုတ္သီးစိမ္းတို.ကိုမီးေအးေအးမွာေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ေပးပါ...။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ.ၾကက္သြန္နီကိုလည္း..မီးဖုတ္ေပးပါ...။
ေလွာ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ.မီးဖုတ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီေတြကိုေရာေထာင္းေပးထားပါ.။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ့..အခြံခြြါၿပီး..ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း
ေလးစဥ္းထားလိုက္ပါ...။ဆားနယ္ထားတဲ့ငါးအသားေတြကိုေရၿပန္ေဆးၿပီးစစ္ထားပါ..။

ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္( ပါတယ္ဆိုရုံေလး)ထည့္ၿပီး..ဆီပူလာလွ်င္
ေရာေထာင္းထားတဲ့အေရာကိုနႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.ဆီသတ္ေပးပါ....။

ေမႊးလာၿပီဆိုရင္..ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္.အနည္းငယ္ကိုထပ္ေပါင္းထည့္လိုက္ပါ.
ၿပီးေတာ့မွ...ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုၿဖည့္စြက္ပါ...။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကအရည္ေတြကုန္သည္အထိ...ခ်က္ေပးၿပီးရင္..ငါးေတြထည့္
ေပါင္းေပးလိုက္ပါ..။

ေခတၱခဏအဖုံး..ဖုံးၿပီးခ်က္ေပးလို.ငါးေတြတစ္၀က္က်က္ေလာက္ရၿပီဆိုရင္..
စစ္ယူထားတဲ့ငါးပိရည္ေတြေလာင္းထည့္ၿပီး..ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖည့္
စြက္က္ပါ။

(၁၀)မိနစ္ေလာက္ၾကာသည္အထိမီးေအးေအးနဲ.ခ်က္ပါ...။
ေမႊတဲ့အခါ..ငါးအတုံးေလးေတြမေက်ေအာင္ဂရုတစိုက္ေမႊေပးရပါမယ္...။
ၿပီးရင္...နံနံပင္ေလး...အုပ္လိုက္ပါကအရသာရိွၿပီးေမႊးပ်ံ.လွတဲ့..
ရွဳးရွဲ..ငါး.ငါးပိရည္ပာင္းတစ္ခြက္..သုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More