ဂ်ပန္တိုဟူး.............၂ ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............၅လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............၅ တက္
ၾကက္သြန္နီ..............၁ ၿခမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္....၅ေတာင့္
နံနံပင္.....................အနည္းငယ္
ဂ်ပန္တိုဟူးကို လက္တစ္ခန္.အရြယ္..မထူမပါးေလးလွီးၿပီး..ဇကာတစ္ခုမွာေရ
စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ + အၿဖဴ ကိုေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို..ႏဳပ္ႏုပ္ေလးစဥ္းပါ။
ေရစစ္သြားရင္...ဂ်ပန္တိုဟူးေတြကို ဂ်ဳံမွဳန္.လူးၿပီးဆီပူပူမွာေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ကာဆီစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာကို နႏြင္း
၊အေရာင္တင္တို.ႏွင့္ဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္..ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေပါင္းၿပီး..ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
အဖုံးပိတ္ၿပီး...ဆီၿပန္လာကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြႏွဴးအိသြားသည္အထိခ်က္ေပး
ၿပီး..ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြေပါင္းထည့္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွေၾကာ္ထားတဲ့ဂ်ပန္တိုဟူးေလးေတြထည့္..ေၿဖးညွင္းစြာသမ
ေအာင္ေမႊေပးၿပီး..နံနံပင္ေလးအုပ္ကာသုံးေဆာင္ႏိူင္တဲ့..သားသတ္လြတ္
ဂ်ပန္တိုဟူးဟင္းၿဖစ္ပါတယ္..။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............၅ တက္
ၾကက္သြန္နီ..............၁ ၿခမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္....၅ေတာင့္
နံနံပင္.....................အနည္းငယ္
ဂ်ပန္တိုဟူးကို လက္တစ္ခန္.အရြယ္..မထူမပါးေလးလွီးၿပီး..ဇကာတစ္ခုမွာေရ
စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ + အၿဖဴ ကိုေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို..ႏဳပ္ႏုပ္ေလးစဥ္းပါ။
ေရစစ္သြားရင္...ဂ်ပန္တိုဟူးေတြကို ဂ်ဳံမွဳန္.လူးၿပီးဆီပူပူမွာေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ကာဆီစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာကို နႏြင္း
၊အေရာင္တင္တို.ႏွင့္ဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္..ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေပါင္းၿပီး..ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
အဖုံးပိတ္ၿပီး...ဆီၿပန္လာကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြႏွဴးအိသြားသည္အထိခ်က္ေပး
ၿပီး..ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြေပါင္းထည့္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွေၾကာ္ထားတဲ့ဂ်ပန္တိုဟူးေလးေတြထည့္..ေၿဖးညွင္းစြာသမ
ေအာင္ေမႊေပးၿပီး..နံနံပင္ေလးအုပ္ကာသုံးေဆာင္ႏိူင္တဲ့..သားသတ္လြတ္
ဂ်ပန္တိုဟူးဟင္းၿဖစ္ပါတယ္..။