Pages - Menu

27 Feb 2014

ေရႊဖရုံသီးအၾကြပ္ေၾကာ္

အာလူးေၾကာ္လိုပဲ..သိပ္မခက္ခဲပါဘူး...အာလူးကအစိမ့္စားရတာမို.ဆား၊
ငရုတ္ေကာင္းၿဖဴးရေပမယ့္..ေရႊဖရုံသီးက အခ်ိဳဓါတ္ပါတာမို..အခ်ိဳဖက္ကို
ဦးစားေပးၿပီးေၾကာ္ပါတယ္..။

ေရႊဖရုံသီး(အခြံစိမ္း) .........၁ ၿခမ္း
ဆား.............................၁ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား........................၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ႏွမ္းေလွာ္......................၂ ဇြန္း(........။........)

အခြံစိမ္းေရႊဖရုံသီးကိုေရြးခ်ယ္တာက...အေရာင္(၂) မ်ိဳးရခ်င္လို.ပါ။လုံး၀မွည့္ေနတဲ့ (လိေမၼာ္ေရာင္သန္းေနတဲ့ ) ေရႊဖရုံသီးမ်ိဳး
လည္းအဆင္ေၿပပါတယ္...။

အခြံခြြါ ဓါးေလးကိုအသုံးၿပဳၿပီး..ေရႊဖရုံသီးကို ေခ်ာမြတ္ေနေအာင္ခြါပါ။

အပါးၿခစ္တဲ့ကိရိယာေလးကိုသုံးၿပီး..အရြယ္ညီ ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ၿခစ္ပါ။

ၿခစ္ထားတဲ့ေရႊဖရုံသီးပါးပါးေလးေတြကို..သၾကား ၊ ဆားနဲ.နယ္ၿပီး..(၃) နာရီ
ခန္.ေနပူပူမွာၿဖန္.လွန္းပါ။

ေပ်ာ္၀င္လာတဲ့ဆား၊သၾကားအရာသာေတြကို စုပ္ယူၿပီး..အနည္းငယ္ေၿခာက္
ေသြ.လာခ်ိန္မွာ..သန္.တဲ့ဆီပူပူမွာၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ကာ..စစ္ထုတ္ၿပီး..
ပူေနတဲ့အခ်ိန္မွာပဲ..ႏွမ္းေလွာ္ေစ့ေလးေတြအလွဆင္..ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါ
တယ္...။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More