Pages - Menu

27 Feb 2014

ဍ ( ဒရင္ေကာက္) သုပ္

ဍ( ဒရင္ေကာက္ ) သင္ၿပီး...... ၂၀ က်ပ္သားခန္.
ၾကက္သြန္နီ................ ၂ လုံး..
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............... ၁၀ တက္
ေၿမပဲ.........................၁/၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ႏွမ္း..........................၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ၿခစ္ထားေသာအုန္းသီးအမွဳန္...၁ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ဆား..........................အနည္းငယ္
ပာင္းခတ္မွဳန္. ..............အနည္းငယ္

ဍ(ဒရင္ေကာက္)ေတြကို
အိုးတစ္လုံးတြင္ဆားအနည္းငယ္ခပ္ၿပီး ေရေႏြးဆူဆူမွာ(၃) မိနစ္
ခန္.ၿပဳတ္ပါ...။ထို.ေနာက္ဇကာဆစ္ခုထဲသို.စစ္ထုတ္ၿပီး..ေအးသြားသည္အထိေရေအးေလာင္းခ်ပါ။
( ေရခဲရိွလွ်င္ ေရခဲေရထဲ၅မိနစ္ခန္.စိမ္ထားပါ)

ထို.ေနာက္ေရမ်ားအားလုံးကုန္စင္သည္အထိ..ညွစ္ထုတ္ပါ။

မိိမိႏွစ္သစ္သလိုအရြယ္ေတာ္မ်ားပါးပါးလွီးပါ..။

ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူၿပီးဆီစစ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုႏဳပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး...ဆီအနည္းငယ္မွ..ဆီသတ္ပါ..နႏြင္းမွဳန္.ေလး
ပါတယ္ဆိုရုံေလာက္ထည့္ၿပီး..ၾကြပ္ရြသည္အထိဆီသတ္ေပးပါ..။

ေၿမပဲကိုေလွာ္ၿပီး..အခြံခြ်တ္ကာမညက္တညက္ေလးေထာင္းပါ။
ႏွမ္းေတြကိုလည္းေလွာ္ၿပီး...သန္.စင္ထားပါ..။

ၿခစ္ထားတဲ့အုန္းသီး(အမွဳန္.) ေတြကိုမီးေအးေအးမွာေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ေပး
ပါ

အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုမွာအားလုံးေရာထည့္ၿပီးနွံ.ေအာင္နယ္ပါ..
အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ပါက..သံပုရာရည္(သို.) မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္ေပးႏိူင္ပါတယ္..။

ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ နဲ.နွမ္းေလွာ္ေလးေတြကိုအေပၚကၿဖဴးကာအလွဆင္သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More