ပဲၾကီးႏု.................၁ ဗူး( ႏို.ဆီဗူး)
ၾကက္သြန္နီ...........၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး.........၁ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၁ လုံး
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္...အနည္းငယ္စီ
ဆီ.....................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဖရုံညႊန္.ႏုႏု( သင္ၿပီး)..လက္တစ္ဆုပ္စာ(သို.) ဆူးပုတ္
ပဲၾကီးႏုႏုေတြကိုအခြံခြါၿပီး..ေရေဆး၊ စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊နီ ၊ ခ်င္းေတြကိုညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ေရေဆးထားတဲ့..ပဲ ၊ေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာ..၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို
အိုးတစ္လုံးမွာနႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာနယ္ၿပီး..ဆီေလာင္းကာ..
အဖုံးပိတ္ၿပီး..ႏွဴးအိေအာင္ႏွပ္ခ်က္..ခ်က္ေပးပါ။
ႏွဴးလာၿပီဆိုမွ..ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
ခပ္ဖြဖြေလး..ႏွံ.ေအာင္ေမႊေပးၿပီးၿပီဆိုမွ....ေရ (၂) လီတာခန္.ေလာင္းထည့္ပါ။
တစ္ပြက္ဆူၿပီဆိုတာနဲ...သင္ၿပီးေရေဆးထားတဲ့..ဖရုံညႊန္.ႏုႏု (သို.) ဆူးပုတ္
(သို.) မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္တဲ့အစိမ္းေရာင္ရိွအရြက္ေလးေတြခပ္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ...........၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး.........၁ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၁ လုံး
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္...အနည္းငယ္စီ
ဆီ.....................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဖရုံညႊန္.ႏုႏု( သင္ၿပီး)..လက္တစ္ဆုပ္စာ(သို.) ဆူးပုတ္
ပဲၾကီးႏုႏုေတြကိုအခြံခြါၿပီး..ေရေဆး၊ စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊နီ ၊ ခ်င္းေတြကိုညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ေရေဆးထားတဲ့..ပဲ ၊ေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာ..၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို
အိုးတစ္လုံးမွာနႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာနယ္ၿပီး..ဆီေလာင္းကာ..
အဖုံးပိတ္ၿပီး..ႏွဴးအိေအာင္ႏွပ္ခ်က္..ခ်က္ေပးပါ။
ႏွဴးလာၿပီဆိုမွ..ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
ခပ္ဖြဖြေလး..ႏွံ.ေအာင္ေမႊေပးၿပီးၿပီဆိုမွ....ေရ (၂) လီတာခန္.ေလာင္းထည့္ပါ။
တစ္ပြက္ဆူၿပီဆိုတာနဲ...သင္ၿပီးေရေဆးထားတဲ့..ဖရုံညႊန္.ႏုႏု (သို.) ဆူးပုတ္
(သို.) မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္တဲ့အစိမ္းေရာင္ရိွအရြက္ေလးေတြခပ္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။