ထမင္း
မုန္.ဟင္းခါးဖတ္
ေၿမၿပန္.တိုဟူး
သေဘာၤသီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
ေၿမပဲေထာင္း
ပဲမွဳန္.အက်က္
ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္.
မန္က်ည္းမွည့္ရည္
ငံၿပာရည္ ၊ အရသာမွဳန္.
ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီး...
ထမင္းကိုခပ္မာမာေလးခ်က္ၿပီး
သေဘာၤသီးေတြကို စိန္ခလုတ္အေသးမ်ိဳးနဲ.အမွ်င
ေၿမၿပန္.တိုဟူးေတြကိုပါးပါး
ၾကက္သြန္နီကို ေရႊအိုေရာင္ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴကို နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္.တို.န
ထမင္းထဲကို ငံၿပာရည္ ၊ အရသာမွဳန္. ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ ၊ မန္က်ည္းမွည့္
ရည္ ၊ေၿမပဲေထာင္း.၊ပဲက်က္မွဳန္.
တို.နဲ.အရင္စနယ္ၿပီး...နယ္ရ
သေဘၤာသီးၿခစ္ ၊ မုန္.ဖတ္ ၊ တိုဟူး၊ ေရွာက္ရြက္တို.ထည့္ၿပီးသမေအ
ဖြေလးနယ္ပါ..။
ေနာက္ဆုံးမွၾကက္သြန္နီေၾကာ္
(ကြ်မ္းက်င္သူကေတာ့အားလုံးတ
မူရင္းသင္ၾကားေပးသူကို အထူးဂါ၀ရၿပဳေက်းဇူးတင္ရိွပါ
အသိအမွတ္ၿပဳလိုက္ပါတယ္...။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
7 Feb 2014
ၿပည္(အင္းမ) ထမင္းသုပ္
Friday, February 07, 2014
Taunzalat