Pages - Menu

7 Feb 2014

ၿပည္(အင္းမ) ထမင္းသုပ္

 
ထမင္း
မုန္.ဟင္းခါးဖတ္
ေၿမၿပန္.တိုဟူး
သေဘာၤသီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
ေၿမပဲေထာင္း
ပဲမွဳန္.အက်က္
ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္.
မန္က်ည္းမွည့္ရည္
ငံၿပာရည္ ၊ အရသာမွဳန္.
ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီး...

ထမင္းကိုခပ္မာမာေလးခ်က္ၿပီးအေအးခံထားပါ။

သေဘာၤသီးေတြကို စိန္ခလုတ္အေသးမ်ိဳးနဲ.အမွ်င္ေသးရေအာင္ၿခစ္ပါ။

ေၿမၿပန္.တိုဟူးေတြကိုပါးပါးလွီးပါ။

ၾကက္သြန္နီကို ေရႊအိုေရာင္ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူစစ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကို နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္.တို.နွင့္ဆီခ်က္သတ္ထားပါ။

ထမင္းထဲကို ငံၿပာရည္ ၊ အရသာမွဳန္. ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ ၊ မန္က်ည္းမွည့္
ရည္ ၊ေၿမပဲေထာင္း.၊ပဲက်က္မွဳန္.၊ငရုတ္ေလွာ္မွဳန္.
တို.နဲ.အရင္စနယ္ၿပီး...နယ္ရင္းမွ..
သေဘၤာသီးၿခစ္ ၊ မုန္.ဖတ္ ၊ တိုဟူး၊ ေရွာက္ရြက္တို.ထည့္ၿပီးသမေအာင္ခပ္ဖြ
ဖြေလးနယ္ပါ..။

ေနာက္ဆုံးမွၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးေတြထည့္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။

(ကြ်မ္းက်င္သူကေတာ့အားလုံးတစ္ခါတည္းထည့္ၿပီး..နယ္လိုက္တာပါပဲ...။)

မူရင္းသင္ၾကားေပးသူကို အထူးဂါ၀ရၿပဳေက်းဇူးတင္ရိွပါေၾကာင္း..ဒီေပ့ခ်္ကေန
အသိအမွတ္ၿပဳလိုက္ပါတယ္...။


ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More