Pages - Menu

15 Feb 2014

မွိဳႏွင့္သီးရြက္စုံေၾကာ္

ေကာက္ရိုးမွိဳ (သို.) ေငြႏွင္းမွိဳ

ၾကြက္နားရြက္မွိဳ
ေၿပာင္းဖူးအေသး
ဥနီ
ေရႊပဲသီး
မုန္ညွင္းၿဖဴ
ပန္းေဂၚဖီ (သို.) ပန္းေဂၚဖီစိမ္း

ဒီလာက္ဟင္းသီးပာင္းရြက္သုံးရင္အေရာင္စုံပါၿပီ။သိပ္မ်ားလြန္းရင္လည္းမမေကာင္းပါဘူး..။

အသီးအရြက္ေတြကို..အရြယ္ညီလွီးၿဖတ္ထားပါ( ဥနီကို ေတာ့မိမိကြ်မ္းက်င္
သလို ပုံေဖာ္လွီးႏိူင္ရင္အေကာင္းဆုံးေပါ့ )

ဆားအနည္းငယ္ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးဆူဆူမွာ ေဖ်ာၿပီးေရေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။ မွိဳေတြကိုလည္းထိုနည္းအတူၿပဳလုပ္ၿပီး..သီးသန္.စီထားပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္( ႏွမ္းဆီ၄-၅ စက္ေလာက္ပါရင္ပိုေမႊး)ကို
အပူေပးၿပီး..ၾကက္သြန္ၿဖဴဓါးၿပားရိုက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ခြဲကိုဆီသတ္ပါ။

အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္...အသီးအရြက္ေတြအရင္ထည့္ပါ။ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ခရုဆီ ၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။

ဟင္းရြက္ၿပဳတ္ရည္( သို.) ေရေလးအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ မွိဳေတြကိုလည္းထည့္ေပါင္းပါ။

ေကာ္မွဳန္.ကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး..နည္းနည္းခ်င္းထည့္ကာမိမိအၾကိဳက္အေနအထားရေအာင္
ဆြဲေပးပါ..( ေကာ္ရည္ဆြဲခ်ိန္မွာ မီးေလွ်ာ့ခ်ထားပါ )

ေနာက္ဆုံးငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.ေလးၿဖဴးေပးရင္သုံးေဆာင္ဖို.အသင့္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More