Pages - Menu

15 Feb 2014

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္

မိမိႏွစ္သက္ရာအသား........၂၀ က်ပ္သားခန္.

ၾကက္သြန္နီ.....................၂ လုံး ( ေလးစိတ္ခြဲ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....................၁ လုံး(.......။........)
ပန္းငရုတ္ပြ.....................၁ လုံး( ၈ စိတ္ခြဲ )
မုန္လာဥနီ၊ ပန္းပြင့္၊ ေရႊပဲ ၊..အနည္းငယ္စီ
ခ်င္းေသးေသး.................၁ တက္ (အမွ်င္လွီး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...................၃ တက္( ရိုက္ၿပား)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္................၃ ပင္ ( လက္တစ္ဆစ္ခန္.လွီး)
ငရုတ္ပြေၿခာက္................၃ ေတာင့္

မိမိအသုံးၿပဳလိုတဲ့အသားကို ေရးေဆးသန္.စင္ကာ ပါးပါးလွီးၿပီး ပဲငံၿပာရည္။ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ သၾကား ၊ ငရုတ္ေကာင္းတို.ႏွင့္ႏွပ္ၿပီး နယ္ထားပါ။

အသီးအရြက္ေတြကို အသားပါးပါးလွီးအရြယ္ေလာက္..သန္.စင္ၿပီး..ေရေႏြး
ေဖ်ာထားပါ။

နယ္ၿပီးႏွပ္ထားတဲ့အသားေတြကို ဂ်ဳံးမွဳန္.ေလးလူးကာ ဆီပူပူမွာေရႊေရာင္ရ
ေအာင္ေၾကာ္ၿပီး..စစ္ထားပါ။

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ကိုလည္း.ေၾကာ္ထားပါ။

အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပး
ၿပီး.ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖူေတြကိုဆီသတ္ပါ။

မီးအရွိန္ကိုၿမွင့္တင္ၿပီး..ၾကက္သြန္နီ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ပန္းငရုတ္ပြ ေၾကာ္ထားတဲ့အသား
ေတြထည့္ၿပီး..ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္ ၊ အၾကည္ ၊ ခရုဆီ ၊ သၾကား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.
တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ..။

ေနာက္ဆုံး..ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ အသီးအရြက္ေလးထည့္ၿပီး..ေမႊကာ ငရုတ္ေကာင္း ၊ တရုတ္မဆလာ ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးၿဖဴးထည့္သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။

မွတ္ခ်က္ ။။ အသီးအရြက္ေတြအမ်ားၾကီးထည့္ဖိုမလိုအပ္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More