Pages - Menu

17 Feb 2014

သီးစံုသုပ္

ဒီဟင္းပြဲကို..ပာိုအရင္က..ေမရိုးနိစ္ေဆာ့စ္နဲ.နယ္ၿပီးသုပ္တာကိုမၾကာခဏစား
ဖူးေပမယ့္...ခ်င္းမိုင္ကစားေသာက္ဆိုင္မွာေတာ့..အေရွ.တိုင္းဆန္ဆန္.ငရုတ္
သီးအခ်ဥ္ရည္တို.ႏွင့္ေရာင္းခ်တာကိုေတြ.ရလို.ၿပန္လည္ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။

သီးစံုသုပ္

ေထာပတ္သီး..........၁ ၿခမ္း
ပန္းသီး..................၁ၿခမ္း
သခြါးေမႊး...............၁ စိတ္
သခြားသီး.............. ၁ လုံး
နာနတ္သီး..............၁စိတ္
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး....၄ လုံး( ၂ ၿခမ္း )
သီဟိုဠ္ေစ့...............၅-၆ ဆန္ ( အလွဆင္ရန္)
ပူဒီနံရြက္ ................၃ -၄ ခက္ (အလွဆင္ရန္)

အသီးေတြကို ၁ လက္မအရြယ္ေလးေထာင့္တုံးေလးေတြၿပဳလုပ္ပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴဆားရည္စိမ္၂ တက္နဲ.ငရုတ္သီးစိမ္း(၃) ေတာင့္ေလာက္ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးအညိုေရာင္ရွလကာရည္ထဲသို. သံလြင္ဆီ (၁) ဇြန္း ၊ သၾကားရည္ ၊ငရုတ္ေကာင္း ၊ဆားတို.ႏွင့္ေဖ်ာ္စပ္ကာ လွီးစိတ္ထားတဲ့သစ္သီးေတြအေပၚေလာင္းခ်ကာ
သီဟိုဠ္ေစ့ ၊ပူဒီနံရြက္ေလးေတြနဲ.အလွဆင္လိုက္ရုံပါပဲ..။

ခ်ိဳခ်ဥ္ေမႊးေလးနဲ.တစ္မ်ိဳးအရသာထူးၿခားေနပါတယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More