Pages - Menu

17 Feb 2014

ၾကာဇံသုပ္

ကြ်န္ေတာ္မူလတန္းေက်ာင္းသားဘ၀ကတည္းကေန..ခုခ်ိန္ထိ..စြဲမက္ေစတဲ့
အစားတစ္ခုရိွပါတယ္..။ၾကာဇံနဲ.ပဲသုပ္ ..ဒီအစားအစာမ်ိဳးကို ေက်ာင္းေတြရဲ.
မုန္.ေစ်းတန္းမွာအၿမဲရႏိူင္သလို ..ေန.လည္ခင္းအပ်င္းေၿပ လမ္းေဘးမုန္.ဆိုင္
ေလးေတြမွာ...အၿမဲသြားစားရတဲ့..အစားအစာတစ္ခုၿဖစ္ပါတယ္..။

ၾကာဇံသုပ္
******

ဆန္ၾကာဇံ(၂၅) က်ပ္သားတစ္ထုပ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္...
ဆား + ဟင္းခတ္မွဳန္. ...အနည္းငယ္စီ

ၾကာဇံေတြကို အနည္းဆုံးနာရီ၀က္ခန္.ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ။

ဒန္အိုးတစ္လုံးမွာ ေရထည့္ၿပီး နႏြင္းမွဳန္.(မိမိလိုခ်င္တဲ့အေရာင္အရင့္ေပၚမူ
တည္) ၿပီးထည့္ကာ..ေရဆူလာလွ်င္ ၾကာဇံေတြထည့္ၿပဳတ္ပါ။

ဇကာတစ္ခုမွစစ္ခ်ၿပီး..ေရေအးေလာင္းပါ။ ေအးသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့..ဆား၊
ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္တို.ႏွင့္သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။

ပဲသုပ္
****
ကုလားပဲအညိဳ ( ၾကက္တူေရြးေခါင္းပဲ)...၁ ဗူး ( ႏို.ဆီဗူး)
အာလူး...............၂ လုံး
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္...၃ ခက္
ၾကက္သြန္နီ...........၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........၃ တက္
ကုလားေလးမဆလာ.၁ ထုပ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ..သင့္ေတာ္သလို

ပဲလုံးေတြကိုေရေဆးၿပီး..အနည္းဆုံး (၆) နာရီခန္.ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ။

ပြလာၿပီဆိုရင္..ဆားေဆာ္ဒါမွဳန္.ေလးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးႏွဴးသည္အထိၿပဳတ္
ပါ။

အာလူးကိုအခြံခြါ ၿပီး..အတုံးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ+ ၿဖဴကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္အရြက္ေလးေတြကိုလည္း
ေၿခြထားပါ။

ပဲႏွဴးခ်ိန္မွာ..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္
အေရာကို..နႏြင္းမွဳန္. ၊ အေရာင္တင္မွဳန္.(ငရုတ္စပ္မွဳန္.) တို.ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။

ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္အရြက္ေလးမ်ားႏွင့္မဆလာကိုလည္းထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။
အနံ.ေမႊးလာလွ်င္..တုံးထားတဲ့..အားလူးတုံးေလးေတြေပါင္းထည့္ဆီသတ္ၿပီး
ေနက္ဆုံးမွ..ၿပဳတ္ထားတဲ့ကုလားပဲအညိဳေတြကိုထည့္ပါ။

ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းၿပီး..ေရအနည္းငယ္က်န္ေနေသးတဲ့အခ်ိန္
မွာမီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။

တြဲဖက္စားသုံးရန္ ၾကက္သြန္နီႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ပူဒီနာ (သို.) နံနံပင္ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ငရုတ္က်က္မွဳန္.တို.ကို ေရာၿပီး..မန္က်ည္းရည္ ၊သၾကားရည္(သို.) ထန္းလ်က္ရည္၊ ဆား တို.ႏွင့္ခ်ဥ္ငံစပ္အရည္က်ဲက်ဲပုံစံေဖ်ာ္ထားပါ။

ၾကာဇံသုပ္လက္တစ္ဆုပ္စာေပၚပဲသုပ္( ၂) ဇြန္း( ဟင္းခတ္ဇြန္း) ထည့္ၿပီးအခ်ဥ္ရည္ကို..မိမိႏွစ္သက္သလိုေလာင္းထည့္စားသုံးႏိူင္ပါသည္။

photo credit ..MOGOK RUBYL@ND.
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More