ဒီၾကက္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္က..အေမ့လက္ရာအစစ္လို.ေၿပာႏိူင္ပါတယ္.။
အၿခားအသီးအရြက္ေတြအမ် ားၾကီးမပါပဲ..ၾကက္သား ၊ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊
ပန္းငရုတ္ပြတို.နဲ.သာေၾကာ္တ ဲ့ရိုးရွင္းတဲ့ပုံစံၿဖစ္ပါတ ယ္...။
ၾကက္သားရင္ပုံသား.......... ...........၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................ ................၂ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............. .................၂ လုံး
ပန္းငရုတ္ပြၾကီးၾကီး....... ...............၁ လုံး
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္......... ............၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿမိတ္............. ..............၅ ပင္( ၁ လကၼခန္.လွီး)
ခ်င္းေသးေသး............... ..............၁ တက္( အမွ် င္လွီး)
ခရုဆီ ၊ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ၊ အေနာက္ ၊ တရုတ္မဆလာ
ၾကက္သားေတြကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး..အရသာအနည ္းငယ္နဲ.ႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကို ၄ စိတ္ ( သို.) ၆ စိတ္ခြဲၿပီး..အလႊာေတြကို ခြာထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ. ပန္းငရုတ္ပြကို လည္း ၾကက္သြန္နီအရြယ္လွီးပါ။
မီးၿပင္းၿပင္းမွာ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ ပထမဆုံးၾကက္သြန္ ေတြကို ေခတၱ
ခန္.ဆီပူထိုးၿပီး..စစ္ယူထား ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ပန္းငရုတ္ပြတို.ကိုလည္းထိုန ည္းအတိုင္းၿပဳ လုပ္ပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ကိုလည္းေၾ ကာ္ယူစစ္ထားပါ။
ေနာက္ဆုံး..ဒယ္အိုးထဲကိုဆီအ နည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ခ်င္း ကိုဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုတာနဲ.ၾ ကက္သားေတြထည့္ပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ၊ အေနာက္ ၊ ခရုဆီ ၊ သၾကား ၊ ဟင္း
ခတ္မွဳန္. တို.နဲ.အရသာၿဖည့္ပါ။
ေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာၿပီဆို မွ..ေၾကာ္ယူစစ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ ၊ ခရမ္းခ် ဥ္သီး
ပန္းငရုတ္ပြ ၊ ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ေတြေ ပါင္းထည့္ ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ေလးထည့္ ၊ တရုတ္မဆလာေလးၿဖဴ းလိုက္ရင္ အဆင္ေၿပပါၿပီ။
မီးရိွန္ၿပင္းဖို.နဲ.လ်င္ၿမ န္ဖို.အထူးလိုအပ္ပါတယ္...။
ပန္းငရုတ္ပြတို.နဲ.သာေၾကာ္တ
ၾကက္သားရင္ပုံသား..........
ၾကက္သြန္နီ................
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
ပန္းငရုတ္ပြၾကီးၾကီး.......
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္.........
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............
ခ်င္းေသးေသး...............
ခရုဆီ ၊ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ၊ အေနာက္ ၊ တရုတ္မဆလာ
ၾကက္သားေတြကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး..အရသာအနည
ၾကက္သြန္နီကို ၄ စိတ္ ( သို.) ၆ စိတ္ခြဲၿပီး..အလႊာေတြကို ခြာထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ. ပန္းငရုတ္ပြကို လည္း ၾကက္သြန္နီအရြယ္လွီးပါ။
မီးၿပင္းၿပင္းမွာ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ ပထမဆုံးၾကက္သြန္ ေတြကို ေခတၱ
ခန္.ဆီပူထိုးၿပီး..စစ္ယူထား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ပန္းငရုတ္ပြတို.ကိုလည္းထိုန
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ကိုလည္းေၾ
ေနာက္ဆုံး..ဒယ္အိုးထဲကိုဆီအ
အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုတာနဲ.ၾ
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ၊ အေနာက္ ၊ ခရုဆီ ၊ သၾကား ၊ ဟင္း
ခတ္မွဳန္. တို.နဲ.အရသာၿဖည့္ပါ။
ေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာၿပီဆို
ပန္းငရုတ္ပြ ၊ ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ေတြေ
ေလးထည့္ ၊ တရုတ္မဆလာေလးၿဖဴ းလိုက္ရင္ အဆင္ေၿပပါၿပီ။
မီးရိွန္ၿပင္းဖို.နဲ.လ်င္ၿမ