( ၆ ) ခုစာ
*******
ဘာဂါေပါင္မုန္. ( Burger bun ) ..... ၆ လုံး
ၾကက္သား( အေရခြံမပါ၊အရိုးမပါ).....၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ.....................................၁ လုံး
ေပါင္မုန္.ၾကြပ္ေၾက( bread crumbs ) ၁/၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ၾကက္သြန္နီၾကီး...........................၁ လုံး
ပန္းငရုတ္ပြ................................၁ လုံး
မွိဳၿပဳတ္ၿပီးသား.............................၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............................၂ တက္
ငရုတ္ေကာင္း.............................၁ ဇြြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္......................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား........................................အနည္းငယ္
Old Bay seasoning powder........ ၂ ဇြန္း
( ဒါကေတာ့..အေနာက္ႏိူင္ငံမ်ားသုံးအသားနယ္တဲ့အရသာမွဳန္.ၿဖစ္ပါတယ္)
ပါစေလ(သို.) တရုတ္နံနံ................အနည္းငယ္..။
ၿဖည့္စြက္ရန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္း........၁၂ ကြင္း
ၾကက္သြန္နီကြင္း.........၁၂ ကြင္း
ဆလတ္ရြက္...............အနယ္းငယ္
ခ်ိစ္ၿပား......................၆ ခ်ပ္
ေမရိုးနိစ္ေဆာ့စ္............အနည္းငယ္
ပထမဆုံး..ဘာဂါလုပ္စားမယ္ဆိုရင္...မုန္းတိုက္မွာ..ဘာဂါေပါင္မုန္.ကို၀ယ္
ပါ ( အခ်ိဳ.က အေပၚမွာႏွမ္းေလးေတြနဲ.အလွဆင္ထားတတ္ပါတယ္..။
ၾကက္သားကို..ၾကိတ္စက္မွာ...ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ/ ၿဖဴ ၊ ပန္းငရုတ္ပြ ၊ မွိဳ စတာေတြကို ႏုပ္ေနေအာင္စဥ္းပါ။
ဇလုံတစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သား၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့အသီးအရြက္ ၊ ၾကက္ဥ ၊
ေပါင္မုန္.ၾကြပ္မွဳန္. ၊ ပါ၀င္တဲ့အရသာေတြကို အားလုံးေရာထည့္ၿပီး....
သမေအာင္နယ္ပါ...။
မိမိအသုံးၿပဳမယ့္ ေပါင္မုန္.အ၀ိုင္းအရြယ္မ်ားရေအာင္...ခပ္ၿပားၿပား၀ိုင္းပါ။
၀ိုင္းၿပီးၿပားထားတဲ့...အသားၿပားေတြကို...Grilled Pan လို.ေခၚတဲ့ ဒယ္ၿပား
(သို.) ရိုးရိုး ဒယ္ၿပား မွာ ေထာပတ္ေလးအနည္းငယ္နဲ. ၂ ဖက္လုံး ေရႊညိဳ
ေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ ( Grilled Pan ဆိုတာ..လိုင္းေလးေတြပါတဲ့အတြက္
ေၾကာင့္..သာမန္မဟုတ္ပဲ လွည့္ေၿပာင္းေပးရင္...အကြက္ပုံစံေလးေတြရပါတယ္)
အၿပင္သားေရႊေရာင္ရေပမယ့္..အတြင္းသားမက်က္ေသးပါဘူး...ဒါေၾကာင့္..
Oven (သို.) Microwave ကိုအသုံးၿပဳၿပီး...အသားက်က္ေအာင္..ထည့္ဖုတ္
ေပးရပါအုံးမယ္...။ ( Oven ဆို ၅ မိနစ္ Microwave ဆို ၂ မိနစ္)
ထိုစဥ္အခ်ိန္မွာ...ေပါင္မုန္.ေတြကိုလည္း..ေထာပတ္အနည္းငယ္သုတ္ထားတဲ့
Grilled Plate (or ) Grilled Pan မွာအပူေပးထားပါ...။
ဧည့္ခံစားသုံးဖို.ၿပင္ဆင္ပါမယ္...။
အပူေပးထားတဲ့ ေပါင္မုန္. သား( ၿဖတ္ရာ ) ေနရာေတြမွာ ေမရိုးနိစ္ေဆာ့စ္
အနည္းငယ္သုတ္လိမ္းပါ..။
ဆလတ္ရြက္ကိုေအာက္ဆုံးက ခံေပးပါ..။ Oven (သို.) microwave ကထြက္
လာတဲ့အသားကိုအပူဆုံးအခ်ိန္မွတင္ၿပီး...ခ်ိစ္ၿပားကို ခ်က္ခ်င္းတင္ပါ။
(ဒါမွသာခ်ိစ္ၿပားကအနည္းငယ္ေပ်ာ့ေပ်ာင္းလာပါမယ္..)
ေနာက္ဆုံး..ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္း ၊ ၾကက္သြန္နီကြင္းေတြညွပ္တင္ၿပီး..အေပၚက
အုပ္တင္ရမယ့္ မုန္.ကို တည့္ (သို.) မိမိအလွဆင္ၿပဳလုပ္ထားတာကိုစားသုံးသူ
ၿမင္ေစခ်င္ရင္...ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးတင္ေပးပါ..။
ဒီအဆင့္မွာမိမိအဆင္ေၿပသလို..အလွဆင္ႏိူင္ပါတယ္..။
အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္. ေဂၚဖီနဲ.ဥနီအမွ်င္ေလးေတြကို မရိုးနိစ္နဲ.ေရာသုပ္
ထားတဲ့ coleslaw ဆိုတာေလးနဲ တြဲဖက္ဧည့္ခံပါ..။
ဘာဂါေပါင္မုန္. ( Burger bun ) ..... ၆ လုံး
ၾကက္သား( အေရခြံမပါ၊အရိုးမပါ).....၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ.....................................၁ လုံး
ေပါင္မုန္.ၾကြပ္ေၾက( bread crumbs ) ၁/၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ၾကက္သြန္နီၾကီး...........................၁ လုံး
ပန္းငရုတ္ပြ................................၁ လုံး
မွိဳၿပဳတ္ၿပီးသား.............................၁ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............................၂ တက္
ငရုတ္ေကာင္း.............................၁ ဇြြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္......................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား........................................အနည္းငယ္
Old Bay seasoning powder........ ၂ ဇြန္း
( ဒါကေတာ့..အေနာက္ႏိူင္ငံမ်ားသုံးအသားနယ္တဲ့အရသာမွဳန္.ၿဖစ္ပါတယ္)
ပါစေလ(သို.) တရုတ္နံနံ................အနည္းငယ္..။
ၿဖည့္စြက္ရန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္း........၁၂ ကြင္း
ၾကက္သြန္နီကြင္း.........၁၂ ကြင္း
ဆလတ္ရြက္...............အနယ္းငယ္
ခ်ိစ္ၿပား......................၆ ခ်ပ္
ေမရိုးနိစ္ေဆာ့စ္............အနည္းငယ္
ပထမဆုံး..ဘာဂါလုပ္စားမယ္ဆိုရင္...မုန္းတိုက္မွာ..ဘာဂါေပါင္မုန္.ကို၀ယ္
ပါ ( အခ်ိဳ.က အေပၚမွာႏွမ္းေလးေတြနဲ.အလွဆင္ထားတတ္ပါတယ္..။
ၾကက္သားကို..ၾကိတ္စက္မွာ...ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ/ ၿဖဴ ၊ ပန္းငရုတ္ပြ ၊ မွိဳ စတာေတြကို ႏုပ္ေနေအာင္စဥ္းပါ။
ဇလုံတစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သား၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့အသီးအရြက္ ၊ ၾကက္ဥ ၊
ေပါင္မုန္.ၾကြပ္မွဳန္. ၊ ပါ၀င္တဲ့အရသာေတြကို အားလုံးေရာထည့္ၿပီး....
သမေအာင္နယ္ပါ...။
မိမိအသုံးၿပဳမယ့္ ေပါင္မုန္.အ၀ိုင္းအရြယ္မ်ားရေအာင္...ခပ္ၿပားၿပား၀ိုင္းပါ။
၀ိုင္းၿပီးၿပားထားတဲ့...အသားၿပားေတြကို...Grilled Pan လို.ေခၚတဲ့ ဒယ္ၿပား
(သို.) ရိုးရိုး ဒယ္ၿပား မွာ ေထာပတ္ေလးအနည္းငယ္နဲ. ၂ ဖက္လုံး ေရႊညိဳ
ေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ ( Grilled Pan ဆိုတာ..လိုင္းေလးေတြပါတဲ့အတြက္
ေၾကာင့္..သာမန္မဟုတ္ပဲ လွည့္ေၿပာင္းေပးရင္...အကြက္ပုံစံေလးေတြရပါတယ္)
အၿပင္သားေရႊေရာင္ရေပမယ့္..အတြင္းသားမက်က္ေသးပါဘူး...ဒါေၾကာင့္..
Oven (သို.) Microwave ကိုအသုံးၿပဳၿပီး...အသားက်က္ေအာင္..ထည့္ဖုတ္
ေပးရပါအုံးမယ္...။ ( Oven ဆို ၅ မိနစ္ Microwave ဆို ၂ မိနစ္)
ထိုစဥ္အခ်ိန္မွာ...ေပါင္မုန္.ေတြကိုလည္း..ေထာပတ္အနည္းငယ္သုတ္ထားတဲ့
Grilled Plate (or ) Grilled Pan မွာအပူေပးထားပါ...။
ဧည့္ခံစားသုံးဖို.ၿပင္ဆင္ပါမယ္...။
အပူေပးထားတဲ့ ေပါင္မုန္. သား( ၿဖတ္ရာ ) ေနရာေတြမွာ ေမရိုးနိစ္ေဆာ့စ္
အနည္းငယ္သုတ္လိမ္းပါ..။
ဆလတ္ရြက္ကိုေအာက္ဆုံးက ခံေပးပါ..။ Oven (သို.) microwave ကထြက္
လာတဲ့အသားကိုအပူဆုံးအခ်ိန္မွတင္ၿပီး...ခ်ိစ္ၿပားကို ခ်က္ခ်င္းတင္ပါ။
(ဒါမွသာခ်ိစ္ၿပားကအနည္းငယ္ေပ်ာ့ေပ်ာင္းလာပါမယ္..)
ေနာက္ဆုံး..ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္း ၊ ၾကက္သြန္နီကြင္းေတြညွပ္တင္ၿပီး..အေပၚက
အုပ္တင္ရမယ့္ မုန္.ကို တည့္ (သို.) မိမိအလွဆင္ၿပဳလုပ္ထားတာကိုစားသုံးသူ
ၿမင္ေစခ်င္ရင္...ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးတင္ေပးပါ..။
ဒီအဆင့္မွာမိမိအဆင္ေၿပသလို..အလွဆင္ႏိူင္ပါတယ္..။
အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္. ေဂၚဖီနဲ.ဥနီအမွ်င္ေလးေတြကို မရိုးနိစ္နဲ.ေရာသုပ္
ထားတဲ့ coleslaw ဆိုတာေလးနဲ တြဲဖက္ဧည့္ခံပါ..။