Pages - Menu

7 Feb 2014

ငါးဘတ္ငါးဆားနယ္ခ်က္

ငါးဘတ္အသား............. ၄၀ က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ......................၁ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....................၅ လုံး ( ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.....................၅ တက္
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္...........၅ ေတာင့္
နႏြင္းမွဳန္. + အေရာင္တင္မွဳန္. .အနည္းငယ္စီ
နံနံ...........................အနည္းငယ္
ဆား...............................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ပာင္းခတ္မွဳန္. ..................အနည္းငယ္

ငါးဘတ္သားေတြကို ၁ လကၼအရြယ္ေလာက္တုံးၿပီးဆားဇြန္း၃ဇြန္းခန္.
ၿဖင့္နယ္ၿပီးပလပ္စတစ္ ၃-၄ ထပ္ေလာက္ေလလုံေအာင္ထုပ္ကာ(၃) ရက္
ခန္.ၾကိဳတင္ထားပါ။

ဟင္းခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္...ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုညွက္ေနေအာင္
ေထာင္းထားပါ။

ပာင္းအိုးစတင္မၿပင္ဆင္မွီဆားနယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကိုေရၿပန္ေဆးၿပီးေရစစ္
ထားပါ။ ဒီလိုဆားနယ္ထားၿခင္းက ငါးအသားကို တင္းေစၿပီးခ်က္တဲ့အခါ
ေၾကမြမွဳကိုလည္းကာကြယ္ေပးပါတယ္..။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္၊ ငရုတ္သီး၊ နႏြင္းမွဳန္.၊
အေရာင္တင္မွဳန္.၊ လက္က်န္ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.ကိုေအာက္ဆုံးမွ
ထည့္ပါ။

ပါးပါးလွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားၿဖင့္ ဖုံးအုပ္ၿပီးပါက ဆီ၂ ဇြန္းခန္.ထည့္
ပါ။ထို.ေနာက္ပာင္းအို.ပတ္ပတ္လည္ကိုေရအနည္းငယ္၀ိုက္ထည့္ၿပီး..
ဖြင့္ၾကည့္စရာမလို ၊ ေမႊေပးစရာမလိုေလာက္တဲ့..မီးေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္
ခ်က္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာလာလွ်င္ေရခမ္းၿပီးအႏွစ္က်လာသလို ဆီလည္းၿပန္
လာပါလိမ့္မည္။ ထိုအခ်ိန္မွ..ေရေဆးထားတဲ့ငါးအသားေတြကို ေပါင္းထည့္
ၿပီး..ပာင္းခ်က္ဇြန္းၿဖင့္ၿဖည္းညွင္းစြာေမႊေပးပါ။

ထိုအတိုင္း...၂ ေရေလာက္ေတာ့အနည္းဆုံးခမ္းေအာင္ခ်က္ေပးရပါမည္..
(ဒါမွလည္း..အႏွစ္က်တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ရေစမွာပါ )

ေနာက္ဆုံးနံနံေလးေတြအုပ္ေပးလိုက္ရင္..အရသာထူး
ၿခားတဲ့ ငါးဘတ္ဆားနယ္ခ်က္ေလးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ...။

( မငံပဲ သိပ္စားလို.ေကာင္းပါတယ္...ခုလို..အတို.အၿမွဳပ္အစုံနဲ.စား )..တြဲဖက္
ဆို..အခ်ဥ္ဟင္းေလးတစ္ခြက္ေလာက္တာလိုအပ္မွာပါ...။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More